Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w klatce piersiowej, brak tchu i ból przy podnoszeniu ręki a dyskopatia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie znalazłem odpowiedniego tagu więc postanowiłem napisać. Od jakiegoś czasu odczuwam mocne kłucie po prawej stronie klatki piersiowej na wysokości serca. Nie mogę czasami głęboko oddychać oraz podnieść prawej ręki bez odczuwania bólu. Czytałem gdzieś że może mieć to związek z dyskopatią. Jestem chory na nią ale odcinka lędźwiowego a nie piersiowego. Może ktoś mi pomóc. Z góry dziękuję.
Gość rzaruwa85
Mam 23 lata i również kilka razy (ok 10 razy) odczuwałam mocne kłucie po prawej stronie klatki piersiowej na wysokości serca. Kłucie narastało, gdy chciałam wziąć większy wdech. Czy to jest związane z dyskopatią to nie wiem... ja nie mam dyskopatii a objawy podobne...
Gość Lord Jim
Nie wypierdziałeś się porządnie. Kiedy perystaltyka jelit jest spowolniona, gromadzą się duże ilości gazu i ucisk powoduje tak silne kłucie, bardzo wysoko, w okolicy płuc i to właśnie przy wdechu. Najsilniejsze kłucia tego typu w życiu miałem, kiedy przed egzaminami zżerałem tabletki Tussipectu, czyli środka zawierającego efedrynę, który pobudza a jednocześnie bardzo hamuje perystaltykę jelit. Niech to będzie wskazówką...