Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski cholesterol a siłownia

Gość krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysiek
Witam. slabo sie cos ostatnio czulem, wiec postanowilem zrobic sobie podstawowe badania wyszlo mi tam podwyzszenie nieznaczne kreatyniny o 0,1mg/dll ponad norme bilirubiny tez nieznacznie, aspat, alat, morfologia wszystko ok. natomiast co mnie zaniepokoilo cholesterol wyszedl niski poniewaz jedyne 104mg/dll, poczytalem troche o tym i przyszlo mi do glowy, ze moze nadczynnosc tarczycy, bo sporo objawow wlasnie z tym zwiazanym u mnie wystepuje, glownie to nerwowosc (jestem bardzo imuplsywny i nerwowy) nadwrazliwosc oczu na swiatlo i slonce - jak patrze wprost to lzy mi leca, np u dentysty jak lampe na oczy nakieruje%) oraz jak sie zdenerwuje wyrazne kolatanie serca i czasami takie dziwne bole, jednak robilem jakies pare miesiecy temu ekg i wyszlo ok. ale przechodzac do sedna, poszedlem do lekarza powiedzialem co i jak, no i oto kolejne wyniki badan, niestety ide do niej dopiero we wtorek teraz a ten niski cholesterol meczy mnie strasznie, bo jednak jest bardzo potrzebny aby funkcjonowac normalnie. Kreatynina 1,4mg/dll (0,7-1,3) BUN 12mg/dll (7-18) Bilirubina calkowita 2,1mg/dll (*1,1) Cholesterol calkowity 100mg/dll (150-200) Cholesterol HDL 33mg/dll (*38) Trojglicerydy 85mg/dll (*150) fTSH2 1,00 uIU/ml a norma to chyba(?) 0,34-5,60 jezeli chodzi o mocz to urobilinogen - wzmozony dodam ze aktywnie cwicze na silce od jakichs 3 lat z przerwami i tu specjalnie pod te badania zrobilem sobie jakies 1,5 tygodnia przerwy. z innych rzeczy dodam, ze mam tez niskie cisnienie.. bywa ze 95/65 choc czasami jest raczej w normie. co o tym wszystkim mozna myslec? i o co chodzi z tym cholesterolem? bede bardzo wdzieczny za pomoc. jeszcze jedna rzecz to ze ostatnio mialem troche stresujacy okres zyciu pzdr:)
Mam ten sam problem co do niskiego cholesterolu, byciu nerwowym oraz zbyt niskim cisnieniu. Niski cholesterol często występuje w przypadku chorób, takich jak niedożywienie, choroby wątroby lub nowotwory, jednak nie koniecznie ;) Często występuje przy złym odżywianiu. Zresztą lekarz powinnien ci wszystko wytłumaczyć, ale nie martw się bo niski cholesterol to jeszcze nic groźnego. Pozdrawiam ;)
Przeczytałem wpisy i powiem szczerze nie wiem co mam sądzić. Mam niski cholesterol i jestem po jakimś dziwnym incydencie z utratą świadomości i pobudzeniem psychoruchowym włącznie. Lekarz stwierdził, że muszę zbadać sobie wątrobę dokładnie, bo ten niski cholesterol nie jest normalny. Dodam, że mam stłuszczoną wątrobę. Staram się dbać o dietę, i wyniki (aspat i alat są teraz ok) ale mimo wszystko ten niski cholesterol mnie męczy. Nie chciałbym znowu przeżyć takie kilkugodzinnego wstrząsu, więc nie wiem co sądzić o waszych wpisach. Jakie mogę być przyczyny takiego stanu rzeczy? Byłbym wdzięczny za info!

A jakie muszą być wyniki, że zacząć przyjmować taki testosteron https://testonox.pl/ ? Trzeba w ogóle robić jakieś badania, są one konieczne, czy można z tym poczekać? Zastanawiam się, ponieważ jest to dla mnie jak na razie spory problem. Masa mięśniowa zwiększa się w naprawdę wolnym tempie, a chciałbym, aby było widać efekty ćwiczeń.