Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówne bicie serca i brak arytmii

Gość Umierająca

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Umierająca
Mam wszystkie objawy arytmii, czuję albo za szybkie bicie,albo nierówne. Byłam u kardiologa ponoć bardzo dobrego on przeprowadził ekg i echo które oczywiście nic nie wykryły. Byłam szczęsliwa że nic mi nie jest a potem naczytałam się jak to niby mało daje że jak podczas badania nie ma ataków trzeba holter holter i znowu ten głupi holter ;;;((((((( tylko płacze i płacze. Czyli co trafilam na najgorszego lekarza? Nie mialam holtera ani atakow w czasie ekg i echo wiec dlatego wyszly dobrze? A lekarz je widzial i nie kazał isc na holtera. Po przeczytaniu tego wszystkiego stracilam wiare w zycie bo zawsze mi sie wydawalo ze jednak mam objawy arytmii. Stracila bym wiare w zycie moze nawet zabila bym sie wiedzac ze mam arytmie. Dlatego w zyciu nie pojde na holtera bo napewno by mi ja wykryli przeciez mi nierowno bije serce to nie ma innej mozliwosci.A lekarz powiedzial ze jest dobrze i tak sie cieszylam. A teraz wszedzie czytam ze w razie ukrytych zaburzen trzeba holtera. I co to wszyscy na swiecie wiedzieli tylko nie ten lekarz,ponoc b.dobry??;((((
zrób tego holtera. wtedy będziesz wiedziała na pewno. Nie bój się tego badania. Jeżeli wyjdzie ok, to będziesz mogła przestać się martwić. Jeśli wykaże arytmię, to lekarze przepiszą Ci jakieś leki przeciwarytmiczne. Jeżeli jednak masz te zaburzenia rzadziej niż raz na dzień, to nawet holter może nic nie wykazać. Wtedy będą musieli dać Ci tzw. rejestrator zdarzeń. Poza tym, nie uważaj siebie za najbardziej nieszczęśliwą istotę na ziemi. Ludzie mają dużo poważniejsze schorzenia a mimo to potrafią cieszyc się życiem, czego Tobie i sobie życzę.
No wiesz co? Jak możesz mówić, że zabiłabyś się z powodu arytmii serca. Przecież współczesna medycyna radzi sobie już dobrze i z tą dolegliwością. Nie trać wiary w życie, bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Staraj się myśleć pozytywnie. A może wyolbrzymiasz trochę i wcale nie jest tak źle jak Ci się wydaje. Na pewno siedzenie i gdybanie w niczym nie pomoże, może jedynie pogłębić Cię jeszcze bardziej w bojaźni. Zrób sobie to badanie, o którym piszesz i sprawa będzie jasna. A najwyżej będziesz musiała brać odpowiednie leki i wszystko na pewno będzie ok. Odezwij się jak poszło co?
~umierająca więcej wiary w siebie mnie po dwóch badaniach ekg (w tym nawet z przyduszaniem) wysłano na holtera i dzięki temu badaniu uratowano mi życie 5-01 idę na wszczepienie rozrusznika,ale wiem ze wszystko się uda, bo robię to dla 3 dzieci(2 niepełnosprawnych) i schorowanych rodziców,więcej wiary w siebie po to są badania by spać spokojnie a nie mysleć czy umrę dziś czy za rok
Gość Ewa z Zabrza
Witam - do umiejającej - moja droga Ty jesteś chyba znerwicowaną nastolatką, że takie brednie wypisujesz. Wierzyć się nie chce, że można mieć takie podejście jak Ty. Tu jest taki wahlarz tagów, że warto sobie poczytać i dowiedzieć się co *w trawie piszczy*, a nie załamywać sie i co najgorsze dołować się śmiercią. Jka poczytasz to się uspokoisz i będziesz tak długo zakładać HOLTERA ile bedzie trzeba aż wreszcie zapisze sie co trzeba. Nie jest to takie łatwe do wychwycenia. Też jestem teraz w takiej sytuacji, że nie mozna mojego trzepotania przedsionków wyłapać na zapisie czy to HOLTERA czy EKG. Czekam aż to nastąpi i pójdę na ablację 3-cią z kolei (1-sa w 2002 r. - częstoskurcze komorowe prawej komory, a 2-ga w 2005 r, - migotanie przedsionków). Odwagi i mniej nerwów. Pozdrawiam
Przypadkiem weszłam na te stronę ale moje objawy pokrywają się w większości z chorymi na nerwicę i chyba muszę to przyjąć do wiadomości.Wybierałam się na echo serca.Ale wszystkim zdesperowanym radzę spróbować jeszcze jednej metody samoleczenia BSM.Przez dwa lat cierpiałam na ropnie na migdałach,pojawiały się coraz częściej co 2 tyg.co 10 dni lekarz musiał mi je ściągać lub bardziej uporczywe wycinać,alternatywą było wycięcie migdałków.Chcąc sprawdzić opinie innych weszłam na internet i wpadła mi w oko jedna krótka wypowiedż.Pani polecała wszystkim BSM,twierdząc ,żegdyby oniej słyszała 20 lat temu nigdy nie wyciełaby migdałków z powodu ropni,a informację o tej metodzie można znaleść w internecie.Ponieważ wydałam kupę kasy na lekarzy i lekarstwa i to bezskutecznie,postanowiłam kupić tą książeczkę w księgarni i zastosować to leczenie na zasadzie ciekawostki.I co się okazało!?Ropnie od roku się nie pojawiły,nie boli mnie też gardło(co za wspaniałe uczucie!)minęły również nasilające się bóle stawów(aby wyjść z samochodu pomagałam sobie nogą otwierać drzwi).Choć nie wiem jak sceptycznie podchodziłabym do tego nie da się ukryć,że to działa!Również na hemoroidy i wypryski na skórze w moim przypadku,bo nadal stosuję.Zastosuję ją więc także na nerwicę, na pewno nie zaszkodzi.Polecam wszystkim poszukującym ratunku a nie znajdującm go u lekarzy!
Sprawdz na sobie diete orzechową.......... Mi bardzo pomogla na arytmie i skoki cisnienia..... Rob sobie 3 posilki dziennie w ktorych znajdą sie wszystkie orzechy Orzechy oczywiscie zawsze musisz pierw zmielic na proszek . powinny byc dobrze wysuszone.unikaj przeterminowanych i z dodatkami konserwujacymi. do takiego proszku wlewaj kilka lyzek oliwy z pierwszego tloczenia(extra virgin bywaja nie dobre wiec raczej unikaj] zeby wszystko zespolic na masę, I gotowe ! smacznego recepte masz na zdrowie wystarczy troche checi do papusiania.........