Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, uciskowy i piekący ból głowy

Gość sevilla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 38 lat.  Od 3 mc dziwne boli mnie głowa ( ucisk jakby ktoś cały czas trzymał mocno głowę  jak lekko pusci to glowa piecze ) mialam robiony tomografi rezonans okulista krew mocz   badam  się od 3 mc wyniki ok .  W kolejce czeka mnie jeszcze rezonans odcinka szyjnego.   Piszecie że to nerwica  .. jestem nerwusem fakt Ale żeby mi tak na głowie aż siadlo? Jestem już zmęczona tym silowaniem  się z głową.....

Cześć. Może ktoś z Was miał podobne doświadczenie. Od lat choruję na nerwicę lękową i bywało różnie. Miliony lekarzy wizyt badań i nic konkretnego. Mam też dyskopatię szyjną. Przyzwyczaiłem się już do okresowo pojawiających się bólów pisków zawrotów itd. Ale ostatnio w nocy niedługo po zaśnięciu wybudza mnie silne pieczenie w cz. potylicznej, towarzyszy temu słabość rąk lęk i uczucie splątania. Trwa to może minutę, a potem kilka minut dochodzę do siebie i pozostaje lekka słabość rąk i uczucie w potylicy jak po porażeniu prądem. Jest to wyjątkowo upierdliwe, bo podbija lęk, który potem się kumuluje i nakręca niestety. Czy ktoś z Was doświadczył kiedyś czegoś podobnego?

Widze ze dziewczyny z przed lat juz sie nie udzielaja, ciekawe co u nich...ja od 5 tyg zmagam sie z pieczeniem glowy, uciskiem na glowe, mrowienie...od lat boli mnie tez glowa nad oczami do tego skacze mi cisnienie raz jest 140 na 80 raz 170 na 90 poza tym 2 razy leciala mi ciurkiem krem z nosa i buzi. Bola mnie tez kregi szyjne, czasami normalnie pieka. Mieszkam w Irlandii polnocnej a tu leczenie jest daremne, dostalam skierowanie do okulisty i maja mi wyslac cisnieniomierz, ktory mierzy cisnienie 24 h. Pozdrawiam Marta

Gość Gość ania

Mam takie same objawy. Sprawdźcie tarczycę ale oprócz tsh i ft3, ft4 dodatkowo przeciwciała anty- Tpo i anty-Tg. Podwyższone anty oznaczają chorobę Hashimoto. Dodatkowo żelazo i vit B12- miałam ich niedobór i szereg neurologicznych objawów jak wy. Na silne bóle biorę olejek cbd i nie pamiętam co to znaczy ból brzucha przy okresie. Pozdrawiam

Hej wszystkim.. Czy ktoś tu jeszcze zagląda? Mam 30 lat i od kilku tygodni strasznie dretwieje mi kark, piecze tył głowy, zawroty głowy, momentami czuje ze mam słabe mięśnie rąk i kilka innych objawow o których piszecie. Mam migrenowe bóle głowy co jakiś czas, ale takie rzeczy mi się nigdy nie zdarzały. Strasznie mi to utrudnia codziennie normalnie funkcjonowanie, zabawy z dziećmi itp. Oczywiście wmawiam sobie najgorsze, guzy, tętniaki, bolerioze itp. Jestem po konsulatncji, w zasadzie po teleporadzie (bo w obecnych czasach pandemi wszytsko zwłaszcza leczenie jest utrudnione, co mnie przeraża jeszcze bardziej bo boję że coś mi się nagle stanie i nawet mnie nie przyjmą nigdzie bo będzie podejrzenie koronawirusa) z lekarzem, dostałam skierowanie na krew, wyniki ok. Teraz czekam na wizytę i neurologa.. Cały czas się boję, że to coś gorszego. Od czasu kiedy w zeszłym roku zmarł mi młodszy brat, nagle, wmawiam sobie że coś mi jest.. Co radzicie? 

Hej. No właśnie z tymi piekącymi objawami z głowy jakoś tak jest, że mogą oznaczać bardzo wiele. Sam leczę się na nerwicę od 8 lat i miałem już bardzo wiele objawów ale albo same ustępowały albo dawało się nad nimi zapanować z pomocą psychiatry. Jednak ostatnio co kilka dni przy zapadaniu w sen budzi mnie mocne pieczenie/ucisk z tyłu głowy i uczucie oszołomienia plus drętwienie twarzy. I znowu niepokój wzrósł 😕 Byłem już u kilku neurologów, fizjoterapeutów, kardiologa, psychoterapeuty i dwóch psychiatrów. Nikt nie umie nic poradzić póki co. Zostaje czekać na rozwój wydarzeń. Ja sobie powtarzam, że póki nie zemdlałem i nie padłem na ziemię, to próbuję iść naprzód 😉

W dniu 15.09.2020 o 16:09, Gość Gość ania napisał:

Mam takie same objawy. Sprawdźcie tarczycę ale oprócz tsh i ft3, ft4 dodatkowo przeciwciała anty- Tpo i anty-Tg. Podwyższone anty oznaczają chorobę Hashimoto. Dodatkowo żelazo i vit B12- miałam ich niedobór i szereg neurologicznych objawów jak wy. Na silne bóle biorę olejek cbd i nie pamiętam co to znaczy ból brzucha przy okresie. Pozdrawiam

Ja akurat mam hashimoto biore tableti na tarczyce, a glowa mi piecze tak jakby pali od 3 miesiecy i nie przechodzi jak to wyleczyc? 

W dniu 21.09.2020 o 21:53, Gość Marta napisał:

Cześć Filip. W ciągu kilku ostatnich tygodni też miałam 2 czy 3 takie wieczorne ataki, że nie wiedziałam kompletnie co się dzieje, co robić.. Poczytałam w internecie i wyglądało mi to na silny atak nerwicy..

Cześć Marta. U mnie tak raz na miesiąc dwa pojawia się seria takich ataków podczas snu. Nastepnego dnia jestem otępiały i mega nerwowy i faktycznie czuje jakby poziom niepokoju wzrastał. Potem miesiąc spokojniejszy a potem znowu 😉 Próbowałem wielu rzeczy - od roku jestem na lekach, od 8 lat chodzę na terapię psychodynamiczną, rehabilituję kręgosłup szyjny, kontroluję elektrolity itd. Nawet jeśli to efekt pracy psychiki to współczuję wszystkim, którzy doświadczają takich skrajnie nieprzyjemnych stanów. ale trzeba niestety nauczyć się z nimi jakoś żyć 😕

Gość Rafał Poznań

Od 2017 roku zmagam się z problemami, które opisały nie osoby. Bóle głowy, pieczenie głowy, drętwienie i mrowienie kończyn, stany otępienia, lekkie zawroty głowy, mgła mózgowa. Wykonałem wiele badań, rezonans, TK, kardiolog, neurolog, psychiatra. Podobno to nerwica, ale nikt nie jest w stanie mnie skutecznie wyprowadzić z choroby. Czy mam się oswoić z myślą, ze to choroba nieuleczalna? 
Nie mogę tez pracować. Zarówno fizycznie jak i psychicznie jestem dysfunkcjonalny. 
Cierpię też na problemy gastryczne (podobno to także podłoże nerwicowe).
Czy ktoś ubiegał się z tego tytułu o rentę? 

Mam 42 lata.