Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, uciskowy i piekący ból głowy

Gość sevilla

Rekomendowane odpowiedzi

Może nawet nie mogą, a powodują, to naprawdę delikatna struktura, nawet niewielkie zmiany dają objawy, więc myślę, że nie masz co się na razie bawić w nerwice, trzeba zapanować na chorobą kręgosłupa, jak podleczysz uszkodzenie to objawy albo znikną albo się zmniejszą, jeżeli nie możesz uzyskać poprawy to na pocztę mogę podać kontakt do placówki gdzie się możesz podleczyć, na nfz marzec

Do AAAAAA piszesz tutaj jako *chory* czy jako terapeuta? Skąd jesteś, bo ja z okolic Krakowa. Polecasz mi placówkę na nfz, ale w jakiej miejscowości? Myślę, że moje problemy wynikają z kręgosłupa, ale nerwica tez może mieć dodatkowo miejsce. Jestem właśnie po wizycie u neurologa, który zasugerował jednak dolegliwości somatyczne i wizytę u psychologa. Dolegliwości w postaci napięcia szyi przechodzącego w ból okolicy potylicznej i dalszej nasilają się po długotrwałej pracy przy komputerze. Z nerwicy to raczej nie wynika. Tak jak pisałam jestem juz po fizjoterapii. która nie przynosi skutków żadnych, a czasami mam wrażenie, że wręcz nasila. Wszyscy skupiają się na odcinku szyjnym, a może to inna część kręgosłupa. Jestem zmęczona poszukiwaniem, badaniami i brakiem poprawy samopoczucia.

Masz racje, może szyja to wierzchołek góry lodowej, dlatego by należało gruntownie sprawdzić kręgosłup co masz jeszcze uszkodzone, a jak może wiesz zmiany są nie odwracalne, dlatego mówię o zaleczeniu a nie o wyleczeniu i co gorsze choroba przewlekle postępująca, dla tego co uda się uratować to będzie dłużej służyło, zmienisz sposób życia to wydłuży się żywotność kręgosłupa, itd tak więc wybór? na adres pocztowy mogę przesłać informacje co dalej

Ooo grupa dla mnie :) ja męczę się z bólami, uciskami, pieczeniem ,zawrotami głowy już od 7dmiu miesięcy, mam je prawie codziennie, na początku miałam je CODZIENNIE od rana do nocy, z czasem boli tylko kilka razy dziennie, albo wcale, no albo cały dzień - nie wiem od czego to zależy, nastroju, pogody? rezonans magnetyczny mam 7.10.2015 r. więc czekam, a eeg i morfologia w normie. napięciowe bóle głowy mam - tak mi powiedziała neurolog, no bo oczywiście mam naszą *ukochaną* nerwicę :) więc wiadomo...bóle somatyczne itp. no nic, dzisiaj tylko udało mi się zasnąć na 3h...od 4 nie śpię, bo miałam jakieś duszności i bolesny ucisk w prawej stronie głowy. no i bez wkręcania sobie chorób się nie obyło :) miłego dnia! ps. nie mam żadnych innych drętwień kończyn, nudności, podwójnego widzenia, ani innych *groźnych* objawów, tylko ten łeb boli :(

Jakiś czas temu zainwestowałam w system do generowania fal Schumanna i pola magnetycznego o nazwie MagnetON MAX. Po roku od kupna mogę powiedzieć, że sprzęt zdaje egzamin. Bardzo mi pomogła taka domowa terapia, zwłaszcza przy gojeniu się rany po oparzeniu. Pole magnetyczne znacznie przyśpiesza regenerację tkanek i jest to udowodnione klinicznie.

Witam, ja również od niedawna borykam się z takim "uczuciem pieczenia" w różnych miejscach w głowie. Nie potrafię się na niczym skupić bo myślę tylko o tym. Lekarz twierdzi, że są to napięciowe bóle głowy. Dodam, że nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego, a odkąd pamiętam głowa boli mnie często.

Witam, mam podobnie. Od listopada dokucza mi pieczenie czubka głowy, do tego ból a czasem jak by mrowienie karku. W pierwszych dwóch tyg miałam wszystkie opisane przez was objawy tj drętwienie rak w nocy dreszcze ból karku. Wpadłam w straszna panikę wkręciłam sobie najgorsze. Nie mogłam jeść spac nie miałam chęci wstać z łóżka rano i nawet siły. Neurolog stwierdził ze to bole podpotyliczne przepisał gabapentin teva i symptamol. Na chwile pomogło trochę lecz przestałam brać bo myślałam ze jest ok i bole powróciły niestety. Miałam tez skierowanie na RM i tomograf głowy ale nie poszłam bo bardzo panikuje. Robiłam zdj rtg kręgów szyjnych i coś tam niby lekko było zakrzywione także nie wiem co robic ...

Ja jestem już po wizycie u neurologa, zrobiłam mnóstwo badań z krwi i tomografię komputerową głowy bo zaczęła mnie bardzo boleć głowa i tak przez trzy tygodnie non stop. Wyniki wszystkich badań bez zastrzeżeń więc usłyszałam że dokuczają mi migrenowe i napięciowe bóle głowy..

Jeny w końcu znalazłam grupę gdzie ludzie maja podobne problemy z bólami głowy. Jak sobie radzicie? Ja od listopada nie wiem nawet jak wytrwałam. Prawie codziennie boli mnie głowa, stwierdzono u mnie nerwice lekowa a tydzień temu neurolog określił ze bóle głowy są związane z migrena i napięciowym bólem.. dostałam Amitriptiline ale jakoś obawiam się jej brac. Uprawiam te wszystkie techniki relaksacyjne ale raz jest lepiej a raz gorzej. Boje się ze to nigdy się nie skonczy. 

Lui ja dostałam tabletki Bellergot, brałam ok. dwóch tygodni i odstawiłam, bo zamiast mi pomóc to miałam wrażenie że mnie wykończą... Było coraz gorzej, bóle głowy jak były tak po tabletkach żadnej poprawy i dodatkowo miałam wrażenie że wpadam w jakąś depresję ...

Jeśli dostanę okres to rozpocznę brac tą amitryptiline i zobacze czy mi się poprawia. W razie co dam znać, a noz to jakieś rozwiązanie. Ja wczoraj tez miałam gorszy dzien, wydaje mi się ze to tez pogoda nam dokłada swoje... trzymaj się w razie co pisz. Łatwiej jest przechodzić przez coś ze świadomością ze inni maja podobnie 

U mnie jest jeszcze jedna kwestia... Wszystko zaczęło się krótko po odstawieniu po 12latach brania non stop tabletek antykoncepcyjnych i lekarz twierdzi, że może to mieć związek z moimi bólami głowy, zaburzenia hormonalne robią swoje.. trzymaj się, zdrówka życzę