Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, uciskowy i piekący ból głowy

Gość sevilla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam 27 lat i męcze się już ze swoimi objawami jakieś 2 lata. Zawroty głowy, słabość nóg,uciskowy ból głowy-to znaczy mam wrażenie jakby ktoś stał mi nogą na głowie,to wszystko mam już za sobą.Bardzo zaś niepokoi mnie wrażenie, że piecze mnie głowa.Czy ktoś tak ma czy może to ewidentny objaw innej choroby?
Gość madzia123
Erica Napisz czy nadal to masz lub jak nie to jak się tego pozbyłaś.Czy brałaś jakieś leki? Odpisz proszę. Byłam u neurologa,robiłam rezonans, ok i pani doktór powiedziała,że to nerwy. Miałam też podejrzenie zapalenia nerwu twarzowego,ale nie wykręciło mnie... Odpowiedz proszę, bo to pieczenie jest nie do zniesienia.
hej ... ja tez mam pieczenie na czubku głowy i uciskowe bole glowy i nieraz duszno mi sie robi...lekarz powiedzial ,ze uciski głowy to nerwowe są (fakt nerwowa jestem) ale te pieczenie czasem na czubku głowy to mnie zastanawia bo nie wiem czy to tez nerwy? lekarz powiedzial ,że jak by to bylo cos z glowa nie tak to by inne objawy byly . Bo ja to juz sobie zaczelam dziwne teorie robic ze guz ,ze cos tam sie dzieje niedobrego.kazal mi magnez brac...:(
Paula gdyby był guz to mogłabyś mieć dodatkowo inne objawy typu: nudności, wymioty, utratę świadomości, niedowład, zaburzenie widzenia. Tak czy siak wiadomo, że pierwszą rzeczą jest udanie się na kompleksowe badania. Jednak uważam, że w Twoim przypadku to może być spowodowane odcinkiem szyjnym.
witajcie ja mialam takie same obiawy pieczenia calej glowy a dotego zawroty balam sie strasznie caly dzien czulam sie jakby ktos tszymal mi zelazko przy glowie to jest okropne trwalo to 2 miesiace kupilam magnez witaminy i cisza nawet nie bylam u lekarza alr twierdza ze to jest tesz na tle nerwowym poniewaz gdy sie denerwoje albo krzycze na synka to glowa zaczyna mnie piec o kej ludzie trzymajcie e sie moze bedziemy zyc bo do glowy przychodzily mi straszne mysli nara pozdrawiam
Witam.Też mam takie objawy: piecze mnie głowa, mam zawroty głowy oraz tego typu objawy.Trwało to dosyć długo i zaczęłam się niepokoić.próbowałam zasięgnąć porady lekarza rodzinnego, zrobił mi badania ale wszystko było ok. mijały dni ale pieczenie nie mijało. Poszłam do neurologa i okazało się że mam nerwice.Polecam osobą z takimi objawami właśnie wizyty u neurologa.Pozdrawiam
Witam.Moje objawy są identyczne jak Wasze:pieczenie głowy,zawroty,słabe nogi a czasem ręce.Jestem badana już od 4 lat i nic.Wszystko ok.,a ja czasami po 2 tygodnie nie wyczodzę z domu.Nie wyjdę nawet do sklepu tuż obok domu,takie mam zawroty.Jestem bardzo nerwowa.Mam 3 dzieci i te małe potworki mnie wykańczją.W końcu mój lekarz rodzinny wysłał mnie do psychiatry,bo nie wie już jakie na jakie badania mnie wysłać.Czy ktoś z Was brał może Betaserc i czy to mu pomogło? A może macie sprawdzony lek? Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Gość Lolita12

Ja mam podobne objawy, jak np.jestem w domu sama i się nederwuję to zaczyna mnie piec głowa, czasem robi mi się słabo i jestem zmęczona. Dodam, ,ze mam 19 lat. Czy to moze byc guz mózgu czy coś na tle nerwowym jak pisaliście? ;( mam czarne myśli

Też czuje pieczenie zauważalne wyraźnie od około miesiąca. Piecze tylko prawa strona głowy. Zaczęło się dwa miesiące temu od rozszerzającego się, delikatnego pieczenia twarzy w różnych punktach (raz skroń i innego dnia skóra oczu, skóra przy nosie). Odczuwam też tiki nerwowe mięśni całego ciała oraz huk w uszach. Do tego problemy gastryczne - silne odbijanie się, bóle brzucha itp. trwające już blisko rok czasu. Jednak po przeczytaniu Waszych postów też skłaniam się na tło psychosomatyczne. Najbardziej niepokoi mnie w tego typu forach medycznych, że płyną lata, a autorzy tematów często już nie odpowiadają. Ehh całe szczęście jestem wierzący i traktuję problemy zdrowotne jako wezwanie do nawrócenia, w końcu na każdego prędzej czy później przyjdzie pora, a życie to nas dopiero czeka :-) Pokój!

Witam, mam 40 lat i od miesiąca piecze minie tył głowy. Tak jak niektórych z Was. Byłem u (podobno) dobrego neurologa. Przeprowadził rutynowe rozpoznanie, czyli - ile widzę palcy - czy mam równy uścisk obu dłoni - czy dotykam nosa palcem jak mam zamknięte oczy - czy mi noga podskakuje jak uderza młoteczkiem w kolano i takie tam... Dodam że miałem przez ostatnie 3 miesiące spore stresy. Lekarz powiedział że nie widzi niczego niepokojącego i mam brać ATARAX na uspokojenie. Jednak uczucie pieczenia z tyłu głowy nie mija. Na razie jeszcze nie wpadam w panikę. Mam coś z refluksem (a czytałem że to może mieć związek), wiec będę pić dużo wody. Może zrobić sobie rezonans głowy? Ale do kogo mam pójść z wynikami? Pozdrawiam piekąco! :-)

Mam 33 lata. Ja również od początku marca tego roku mam te okropne pieczenie głowy, bóle z tyłu głowy jakby drętwienie jednej strony twarzy i nieraz też uczucie ciepła w uszach. Miałam robione TK głowy, rezonans głowy, prześwietlenie kręgu szyjnego, byłam u laryngologa i okulisty i wszystko dobrze. Neurolog powiedział, że to są nerwy i mam iść do lekarza od nerwów. Przez to pieczenie w głowie okropnie się bałam, że coś mi się stanie i nawet doszło do takiego stopnia, że wybudzałam się w nocy i od razu myślałam o głowie. Diagnoza, którą usłyszałam to nerwica lękowa. Dziś dostałam leki Zomiren i Depralin mam wielką nadzieję, że mi pomogą i będę mogła w końcu normalnie funkcjonować, pozdrawiam

U mnie podobnie, zaczęło się od marca, słabnę, bóle głowy są okropne, drętwieją mi nogi, ból głowy masakra, do tego ból karku i pleców, szczypanie i pieczenie w głowie, zawroty okropne, problemy z pamięcią, brak koncentracji, tak jakby pomaga heviran w bardzo wysokich dawkach. Boję się, że to stwardnienie rozsiane. Miałam tomograf i rezonans i nic. Ale podobno na początku jest niewidoczne nawet w rezonansie. Dwa razy zapalenie wzroku i pogorszenie widzenia w prawym oku, do tego wciąż słabnę 😢

Ja też mam takie bóle . Tylko mnie nie piecze .. tylko czuje jak by coś tale naciskało mi na głowę. te bóle powtarzają się co jakieś 2 tygodnie .. a mam tak już z 2 miesiące. do tego wypadają mi włosy. bolą oczy źle widzę . i ostatnio często mi słabo i nie dobrze . Nie wiem co robić . Nie lubię chodzić do lekarza .. :((