Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno, uczucie zdenerwowania

marcin1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu mam kilka powtarzających się problemów bolą mnie oczy są zmęczone, czasami trzęsie mi się głowa gdy chce wytężyć wzrok i coś przeczytać. Mam stosunkowo wysokie tętno, które czasami skacze do góry. Wczoraj jadąc rowerem miałem 186 przy lekkiej górce, a jestem osobą aktywną. Ciśnienie zmienne raz w normie drugi raz np dzis 142x85. Najgorzej czuje się po alkoholu, a wcześniej tego nie miałem. Potrafie obudzić się wcześniej niż zawsze roztrzęsiony z mocnym uczuciem zdenerwowania. Wtedy też najbardziej uwidoczniają się problemy z oczami czy drganiami głowy. Po alkoholu też mam znacznie wyższe tętno. Tu też muszę zaznaczyć, że tętno spada w tygodniu gdy nie spożywam alkoholu. Mam też czasami swedzenie głowy, ale nie jakieś uporczywe.

Byłem dziś u okulisty i stwierdziła stan zapalny od noszenia soczewek i dostałem krople ze sterydem. Nie chcę mi się jednak wierzyć, że oczy są odpowiedzialne za pozostałe objawy.

Do całej historii muszę dopisać fakt, że w przeciągu ostatnich 6 miesięcy byłem u neurologa i kardiologa(z echem serca) i nic nie stwierdzili, a byłem z zupełnie czym innym (silne bóle głowy i bezsenność) oraz endokrynologa u którego wyszło, że powodem tego jest przyjmowany przeze mnie testosteron oraz podwyższone parametry hematokrytu,  erytrocytów i hemoglobiny przez co krew była gęsta i to było powodem powyższych. Lek odstawiłem 3 miesiące temu i bóle i bezsenność mineły. Jednak pojawiły się objawy jak opisane na początku. 

Czy łączyli byście to z kardiologią ? Może oczy to np. zupełnie inny temat rzeczywiście od tych soczewek, który zbiegł się w czasie z czymś kardiologicznym ?

Edytowane przez marcin1989