Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czerwone plamy na twarzy w sytuacji stresowej przy nerwicy lękowej

Rekomendowane odpowiedzi

Leki i zła dieta wybijaja witaminy z grupy B, co powoduje reakcję łańcuchową w organizmie, Wasze objawy są jednymi z wielu możliwych. Należy jeść witaminę B6 między posiłkami ,najlepiej z jabłkiem (unieczynnia ją nabiał, kawa, cola, słodycze, biała mąka...), a za jakiś czas powoli wzbogacać dietę o warzywa i owoce, nasiona. Brzmi banalnie, ale działa cuda. Pozdrawiam.
Tabletki tylko maskują objawy, nie usuwają przyczyny, dlatego po jakimś czasie organizm znowu się *przebija * z informacją, że coś nie działa. A nie działa z powodu niewłaściwej diety. Witaminy spowodują, że zaczniesz przyswajać pierwiastki, a pierwiastki to setki reakcji w organizmie, wszystko wróci do normy. Jak nie wierzysz, poczytaj o objawach niedoboru magnezu. B6 jest do kupienia w aptece bez recepty, za parę złotych. Powodzenia.
Drogie Panie zamiast faszerować się jakimiś chemicznymi tabletkami zastanówcie się jaka jest przyczyna Waszej nerwicy. Zastanówcie się czego się boicie i jak można to zwalczyć. Zastanówcie się co należy zmienić w Waszym życiu żeby stało się ono spokojniejsze, bardziej zrownoważone i tym samym szczęśliwsze. Wprowadzajcie zmiany powoli ale skutecznie. Walczycie przecież o swoje zdrowie a ono jest najcenniejszym darem. Podejrzewam, że wszystkie choroby nerwicowe spowodowane są toksycznym stylem życia i przebywaniem z toksycznymi ludźmi. Zastanówcie się nad tym co napisalem i pomyślcie co możecie zmienić w swoim życiu na lepsz. Pozdrawiam.
Beatko afobam trzeba brać przynajmniej 2 x dziennie bo to jest lek doraźny i jego okres działania jest krótki około 4-5 godzin i dlatego nie ma co zwiększac dawki jednorazowej bo ona działa tyle godzin jak wyżej piszę, lecz trzeba brać 2 do 3 razy dziennie po jednej. ja proponuje ci dwa razy. Pozdrawiam i trzymaj sie.
Beatko Afobam jest lekiem uzależniającym, szkoda Twojego zdrowia, idź do lekarza niech przepisze Ci lek o nazwie Luxeta, to nowoczesny lek, nieuzależniający który pobudza serotoninę hormon szczęścia. Brałem Afobam kiedyś i mi nic nie pomógł, choc brałem go miesiąc, potem lekarz mi odradził gdyż on uzależnia! Ale Beatko najważniejsze jest zajęcie się sobą, rozmowa z kimś, imprezka ze znajomymi, oderwanie się, jakaś pasja, hobby a zapomnisz o słowie nerwica:) Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość bo to może potrwać, ja raz wygrałem, teraz po kilku latach wróciła ale nadal walcze i (nie zapeszając jest lepiej), także głowa do góry:) Mi pomaga czytanie postów Waszych:)