Skocz do zawartości
kardiolo.pl

klucie,ciężkość w klatce piersiowej

Gość Aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Od kilku dni mam dziwne objawy w klatce piersiowej. Są dla mnie nowe i ciężko je dokładnie opisać.  Przypomina kłucie, ucisk, ciężkość, ból a momentami przypomina skurcz(tak jakby coś mnie tak schwytało na chwilę i puściło). Dziś jest najgorzej bo dłużej mnie trzyma, już ponad pół godziny(wcześniej były to tylko momenty ale nawracały kilka razy dziennie).

Robiłam niedawno rozszerzone badania ogólne i były ok. Mam 39 lat i sporo stresu w życiu. Zazwyczaj różne objawy zwalam na stres i objawy nerwicowe ale zaczynam się niepokoić.

Ktoś miał podobnie?

Zgłoszę się do rodzinnego ale nie chce wyjść na hipochondryka.

Idź do kardiologa i zrób sobie echo serca i załóż holtera. Poza tym warto przebadać tarczycę (tsh,ft3,ft4). Stres wpływa nie korzystnie na serduszko i układ nerwowy więc to też na pewno ma że sobą coś wspólnego. Skupilabym się narazie na tych dwóch specjalistach. EKG też można zrobić w przychodni nawet chociaż tutaj rzadko uda się uchwycić jakieś zmiany. Będzie dobrze, staraj się nie panikować i rób badania.