Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle, pieczenie i uczucie zgagi w okolicy płuc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam pewien problem, od 2 dni odczuwam tak jak napisalam w temacie ból płuc, nie jest to silny ból (bardziej ból + pieczenie), nie nasila się, jest cały czas stały, zazwyczaj boli z przodu ciała ale najbardziej boli jakieś 5 - 7 cm po pacha, czyli z boku - po obu bokach jednakowo. Czuję tak jakby mnie coś ściskało, nie wiem co mam myśleć o tym... do lekarza idę w poniedziałek, ale do tego czasu prosiłabym o czyjąś radę, co to może być? Proszę o radę.
Przeczytałam również Twój problem, ponieważ też odczuwam czasami, jak serce bije jak szalone i mam przy tym te same objawy. no i do tego to co tutaj wymieniłam oraz uczucie kłucia serca bardzo częste oraz uczucie ciężaru w płucach. To wszystko moje objawy, które jednak rzadko występują razem. To jeśli chodzi o klatkę piersiową. Bo mam do tego od ponad pół roku codzienne bóle głowy. Nawet nie pamiętam już kiedy ostatnio obudziłam się bez żadnego bólu, nawet teraz kłuje mnie serce.

No ja mam podobne objawy, taki tepy ból, w płucach, a może to nie płuca tylko przełyk? hmmm. Ale zazwyczaj robiło mi sie to jak duzo papierosów jaralem i pilem piwko siedząc w domu. Zamiast iśc do lekarza to wpadlem na sposób zeby zakupic sobie troche zioła i dzieki temu ograniczyc palenie papierosów i sie zrelaxowac odstresowac no i ból w klatce ustepował (to nie był ból od serca bo wiem jak serce kłuje), łóżeczko jakies takie mięciutkie sie robiło i super się spalo tyle , że niezabardzo lubie ten efekt psychoaktywny zioła - dlatego spalalem minimalne dawki i w gardle mnie coś nieraz drapało i drapie, kto wie czy to nie od tego w dodatku chyba jestem alergikiem bo zawsze na przelomie marca kwietnia od 2 lat przytyka mi nos. Teraz mam gardło, nos podraznione i w plucach czuje to samo, Nie wiem czy dobrze robilem biorąc leki antyhistaminowe bo one wysuszają sluzowke w dodatku niexle mulą głowe:/ Ob mam 2, spirometria tez w porządku i inne badania niby w normie. Czyli chyba nic powaznego ale uciazliwego. W dodatku duzo stresu.... i depresje mam....hehe