Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napadowe szybkie bicie serca, duszności i ucisk na mostek

Gość on20lat

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jestem uparta i dalej swoje, czyli optuję za celiakią ewentualnie nietolerancją glutenu lub alergią na gluten. W tych chorobach występuja najprzeróżniejsze zaburzenia w funkcjonowaniu organizmu a jednocześnie mogą zupełnie nie wystepować objawy ze strony układu pokarmowego. Ponieważ jelita są uszkodzone to organizm nie wchłania potrzebnych mu substancji w tym szczególnie witaminy K, od której m.in.zależy gospodarka wapniem w organiźmie.Bez niej wapń nie może być wchłonięty do kości i, że tak powiem *plącze* się po różnych zakamarkach powodując nietypowe zaburzenia m.in.w układzie nerwowym, krwionośnym, w stawach itd.itp. na które lekarze *wystawiają oczy* i kierują nas do psychiatry .Nadmiar wapnia niszczy komórki nerwowe i zaburza pracę obwodowego i ośrodkowego ukł.nerwowego co widać *gołym okiem* i jest to póki co jedyny objaw tzw.obiektywny, a tylko objawy obiektywne tak na prawdę przemawiają do lekarzy. Wymienione wyżej choroby są chorobami bardzo wyniszczającymi jeśli są nie leczone odpowiednią dietą.Mogą ujawnić się w wieku dorosłym np.po infekcjach, po zabiegach chirurgicznych(usunięcie zęba).A propos zębów, mój neurolog kazał mi usunąć wszystkie kanałowo leczone b o mogą być przyczyną zaburzeń w funkcjonowaniu ukł.nerw. Ciekawa jestem, jaką masz temperaturę?Bo ja teraz mam obniżoną, a kilka lat temu miałam długotrwałe stany podgorączkowe. ------------------------------------------------------------------------ http://www.celiakia.org/index.php?lang=pl&subdir=choroba.nieleczona *Nie leczona celiakia Stwierdzono, że niektóre schorzenia, pozornie nie związane z celiakią, bardzo ściśle z nią współistnieją. Ich wystąpienie może mieć związek z nierozpoznaną postacią celiakii niemej (ubogoobjawowej) - mogą być one (np. przewlekłe aftowe zapalenia jamy ustnej) jedynym jej objawem. Należą do nich: * Układ krwiotwórczy: anemia z niedoborem żelaza, hiposplenizm, niedobór witaminy K (trombocytoza), zapalenie naczyń. * Układ kostny: wczesna osteoporoza, reumatoidalne zapalenie stawów, niski wzrost, nieosiągnięcie szczytowej masy kostnej. * Układ nerwowy: autyzm, padaczka, depresje, nerwice, schizofrenia, otępienie, demencja, różnego rodzaju miopatie, zaburzenia równowagi, mowy, oczopląs. * Nerki i wątroba: pierwotna marskość wątroby, stłuszczenie wątroby, kłębuszkowe zapalenie nerek, przewlekłe zapalenie wątroby. * Choroby endokrynologiczne: cukrzyca typu I, zaburzenia płodności, skłonność do poronień, schorzenia tarczycy i trzustki, choroba Addisona. * Choroby płuc: astma, sarkoidoza. * Inne: wysoki poziom cholesterolu, aftowe zapalenia jamy ustnej, hipoplazja szkliwa zębowego. Ze względu na różnorodność manifestacji choroby celiakią powinni zainteresować się bliżej lekarze niemal wszystkich specjalności: od alergologów, przez diabetologów, endokrynologów, ginekologów, hematologów, reumatologów, po psychiatrów i neurologów. Bardzo częstym powikłaniem w przypadku nie przestrzegania diety bezglutenowej ze względu na zaburzenia wchłaniania wapnia u chorych na celiakię jest osteoporoza. Ponadto u chorych, u których nie wykryto choroby, albo którzy nie przestrzegają diety, wzrasta ryzyko rozwoju nowotworów układu pokarmowego, w tym najczęściej występującego chłoniaka jelita cienkiego (40 razy częściej niż w całej populacji). Jednakże pozostawanie na ścisłej diecie w ciągu pięciu lat redukuje ryzyko wystąpienia nowotworu do poziomu występującego w całym społeczeństwie. Bardzo charakterystyczne jest także występowanie u chorych na celiakię zaburzeń psychicznych i psychiatrycznych. Aż 10% z nich cierpi na zespoły depresyjne, a w pełnoobjawowej postaci choroby zaburzenia zachowania widoczne są już w dzieciństwie. Badania pokazują, iż wśród kobiet z niewyjaśnioną niepłodnością lub skłonnością do poronień aż 20 % może być chorych na celiakię.*
Witam...Ja mam podobne objawy....Kołatanie serca.drżenie rak,pocenie sie rąk, zawroty głowy.ogólne osłabienie, jestem nerwowa..boje sie wyjsc z domu sama,boje sie jezdzic autobusem..wogole boje sie zostac w obcym miejscu sama ze cos mi sie stanie....te objawy mam od 3 lat..robilam badania..nosiłam holter,robilam EKG,morfologie..wszystkie wyniki wyszły dobrze..tzn tak mi powiedzial lekarz..z tym ze objawy sa i nie ustepuja..kolezanka poleciła mi lekarza homeopate..byłam na 1 wizycie..trwała 45 min..przepisala leki i z tego co wynika mam nerwicę bo wszystkie leki sa uspakajające,wyciszajace prace serca..biorę je od 2 dni dopiero ale ogolnie czuje sie tak sobie.skierowała mnie na badanie krwi...OB,TSH,cholesterol...Prosze o radę..czy leki homeopatyczne sa skuteczne??Czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia?? Pozdrawiam
Jestem już po takich atakach typu - kołatanie serca nieraz 300 uderzeń oraz ból dzwny a jak mnie lekarka badała to mimo że jestem kobietą to serce waliło jak głupie. Będzie może śmieszne co napiszę ale potrzebny Ci seks i magnez z potasem. Uwierz mi piszę serio, jesteśmy dorośli i czasami coś się zaczyna dziać z naszym organizmem bez naszego bezpośredniego udziału. Magnez z potasem konieczny noi seks to wcale nie śmieszne.Jesteś młody ale organizm się sam domaga.
Do On 20. Miałam takie same objawy jak Ty, na szczęście minęły kiedy doładowałam organizm magnezem i potasem a także w grę wchodzi seks.Organizm się sam domaga rozładowania. Jestem kobietą i nawet kiedy badała mnie lekarka serce waliło jak głupie.Ja nie żartuję bo nie ma z czego się śmiać , Wiem dobrze jaką gehennę przechodziłam w dodatku pojawiły się lęki.
No przyznam że racje ma anetes...przynajmniej ja tak sadze...mnie sex nie pomaga wręcz odwrotnie nie mam na niego ochoty...możne to dziwne ale tak jest...Czy ktoś tu się wypowie na temat leków homeopatycznych??Magnez biorę a co do potasu to nie próbowałam..co do lęków to sa i czasami ogromne..ale staram się z nimi walczyć..bo myślę ze przyczyna jest w umyśle i sami się czasem nakręcamy....
Witaj Gosik. To ze nie masz ochoty na sexs to nic dziwnego bo chorzy tak maja. Ale jak sama mowisz bardzo duzy wplyw ma na nas umysl (sila podswiadomosci) i jesli ktos wierzy tak jak Majka ze sex mu pomoze to pewnie pomaga. Co do lekow homeopatycznych to mysle ze bardzo malo osob uzywa ale wklejam ci link do innego forum.Moze tam cos znajdziesz. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
Dziękuje :) Wiem ze mało osob uzywa te leki...ja sie zdecydowałam na nie tylko i wyłacznie dlatego ze boje sie uzalenic od leków...a co bd dalej to zobacze..a co do sexu wiesz na małą chwile jak dla mnie to jest ok ale ze tak powiem po upływie paru godz po sexie jest to samo...
Gość sylwiaaa89
Witam... Ja mam podobny problem... tzn poszłam do lekarza ponieważ czułam sie ospała, wyczerpana i mialam problem z zaśnięciem. Ale głównym powodem pojscia do lekarza bylo to,ze strasznie bylo mi zimno tzn marzły mi stopy i dłonie nom i bez skarpet w nocy sie nie obeszlo... Lekarz kazał mi zrobic badania na tarczyce TSH i wynik wyszedł mi 4.76 przy normie [0.27-4.2] nie wiele odstaje od normy ale odstaje. Lekarz skierowal mnie na badania do kardiologa i do endokrynologa... poniewaz stwierdzil niedoczynnosc tarczycy, chodz zapewniał mnie ze nie mam czym sie martwic... wspomnialam rowniez o szybko bijacym seru i nerwach, nie musialam byc zdenerwowana gdyz nerwy szalaly same. poprostu mial gdzies co do niego mowilam,nie przejął sie tym wogole. Nie wiem co sie dzieje, nie wiem czy wszystko wporzadku poniewaz badania mam zrobic dopiero za kilka miesiecy. Czy wie ktos może przez jakie badania bede musiala przejsc??? i o co w tym wszystkim wogole chodzi?? bardzo prosze o odpowiedz....

Witajcie! Ja także mam dziwne bicia serca, wieczorami zdarzają mi się dziwne dreszcze i przy dziwnych, nierytmicznych dodatkowych dudnięciach. Po wielu wizytach, skierowaniu do kardiologa, który pomimo wysłania mnie na echo serca, EKG (wielokrotnym), a także na badanie Holterem, nic mi nie wykazało. Neurolog stwierdził że jestem pewnie nerwowa, przypisał coś lekkiego na nerwy, kazał uprawiać sport. Po czasie wykryto u mnie niedoczynność tarczycy. Byłam na nią leczona, ale po prawie roku, czułam się coraz gorzej, a nie lepiej. TSH było w normie, ale lekarze zwalali i tak na tarczycę. Stwierdziłam że czas na powrót do dzieciństwa i zainteresowanie się moimi problemami z jelitami. Udałam się do PRYWATNEGO lekarza gastroenterologa, który ma bardzo dobrą opinię. Wizyta nie miała być tania, ale skuteczna. I była. Okazało się że mam celiakię, która nieleczona, prowadzi do problemów z nerwami, tarczycą i wieloma innymi. Co sugeruję innym? - Zmienić swój tryb życia, jak pijesz kawę i siedzisz 10 h dziennie przed kompem, to się nie dziw że źle się czujesz. Jedz warzywa, jedz sery. Może masz po prostu niedobór czegoś. Ja nie pomoże czyt. dalej. - Udać się do porządnego lekarza. Popytać, dowiedzieć się. Iść do jakiegoś profesora, kogoś kto ma kilka specjalizacji. Twój problem jest skomplikowany? Kiepski lekarz nie będzie znał powodu. - Iść na przynajmniej jedną wizytę prywatną, taką gdzie lekarz będzie miał czas wysłuchać i pogadać, bez spoglądania na zegarek. - Przed wizytą zrobić sobie podstawowe badania moczu i krwi. Zawsze już jakaś wiedza. - Przynieść spis chorób jakie miały najbliżej spokrewnione osoby w rodzinie. Nawet problemy skórne, wypadające włosy. Wspomnieć że matka ma bielactwo np. WSZYSTKO może mieć znaczenie. U mnie miało. - Przynieść spis swoich objawów. Większości się zapomina. - Jeśli się źle czujesz, a na serio nikt ci nie chce pomóc, wydaj trochę grosza na badania. Zrób badania krwi co parę miesięcy. Obserwuj czy wypadają ci bardzo włosy. Lekarz to nie alfa i omega, na podstawie *źle się czuję* nic nie wywnioskuje.