Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, spocone dłonie, szum w uszach i lęk a nerwica

Gość kurakm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.mam 27 lat.od około 1,5 roku zacząłem obawiać się o swoje zdrowie i życie.pewnego letniego dnia dopadły mnie dziwne dolegliwości.godzinkę po obiedzie poczułem dziwne dolegliwości, nagłe uczucie, że zaraz zemdleję, szybkie kołtanie serca, spocone dłonie, po około dwóch godzinach objawy ustąpiły, ale zostały w głowie do dzisiaj.kolejny tydzień po tym zajściu był jakiś dziwny.postanowiłem po kilku dniach zrobić ekg wyszło ok, tylko puls byłpodwyższony- 91, i jakieś niespecyficzne zmiany w odcinku stg czy coś takiego?trochę się uspokoiłem, ale nie na długo.ciągle odczuwałem jakieś kłucia z lewej strony, doszedł również nieustający szum w uszach.w końcu poszedłem do kardiologa.zrobiłem echo serca, holter ciśnieniowy, badania krwi, wszystko ok, jedynie zbyt mało dobrego cholesterolu, pani doktor zaleciła więcej wypoczynku na świeżym powietrzu i kilka tabletek mg w tygodniu.znowu wrzuciłem na luz.kolejny jak go nazwę atak nastąpił w czasie wylotu na wakacje.stoję w kolejce do odprawy na lotnisku, nagle czuję się dziwnie, serce zaczyna walić jak szalone, uczucie strachu, spocone dłonie.na wyjeździe byłem ciągle spięty po śniadaniu czułem jakieś skurcze w okolicy mostka, obawiałem, że coś się stanie.od wakacji miałem jeszcze jednego dnia jakiś dziwny spadek ciśnienia wieczorem, schyliłem się po coś, a kiedy się wyprostowałem, ostro zakręciło mi się w głowie.ostatnio odwiedziłem neurologa kazał mi prześwietlić głowę wyszło ok, więc przepisał mi jakieś leki antydepresyjne, efectin i coś jeszcze.nie biorę tych leków bo nie chcę się truć, ale do końca nie jestem przekonany, czy robię dobrze.mam już dosyć obawy o swoje życie, niedawno się ożeniłem, chce się cieszyć życiem, a ty takie chore myśli, nawet nie mogę spokojnie iść na zakupy do castoramy, bo zaraz po wejściu jakoś dziwnie się czuję.biorę od dwóch miesięcy magne b6 i od miesiąca taki ziołowy preparat rhodiolin, ale chyba nic mi to nie pomaga.mam już tego dosyć.czy dopadła mnie cholerna nerwica, co mi dolega?jeżeli ktoś to przeczytał to dziękuję za wytrwałość.jeżeli ktoś coś mądrego odpisze, również z góry dziękuję.
to co opisujesz to klasyczna nerwica - spojrz tylko ile tu lidzi pisze na forum o nerwicy - wszyscy opisuja to samo, tysiace postow o tym samym - o cholernej nerwicy, ktora psuje jakos zycia i radosc z niego. Ale gdy spojrzec na to z drugiej strony - to przeciez na nerwice sie nie umiera, sa gorsze choroby, to moze nie warto az tak bardzo sie nia przejmowac? Trzeba brac magnez z b6, witaminy, dobrze sie odzywiac, lykac moze jakies betablokery, ktore uspokoja serce....i caly czas sie czyms zajmowac, a gdy przychodzi atak - mowic: spadaj glupia nerwico, ta ja rzadze moim zyciem, a nie ty :) Ile tego magnezu bierzesz? Moze za malo? A efektin wez w ostatecznosci, slyszlalam o nim bardzo dobre opinie, podobno jest super :)
witam.magnezu biorę około 300mg dziennie od jakiegoś 1.5miesiąca, ale od tamtego czasu niewiele się zmieniło.chcę żyć jak kiedyś,dlatego cały czas myślę o tych lekach od neurologa.co masz na myśli pisząc o efectinie, żebym wziął go w ostateczności, kiedy ona nastąpi?co o nim słyszałaś?dzisiaj wracając z pracy samochodem nagle dziwnie się poczułem, zrobiło mi się słabo, otworzyłem szeroko okno i przeszło.mam dosyć cały dzień do dupy.
Gdyby ten świat był inny a nie żyło się ledwo wiążąc koniec z końcem to nikt by nie miał nerwicy. Według mnie 90% to przypadki powiązane z brakiem pięniędzy, gorzej jeżeli to tego dojdą inne nie miłe rzeczy. Ja mam 23lata i jestem załamany, nie wiem dlaczego ale czuje że moje życie jest beznadziejne. Wcześniej wszystko olewałem, nie myślalem tak pesymistycznie, brak sensu. Wydaje mi się że powinienem mieć już ustawione życie, kase na koncie, dobra prace, rodzine. A jest tak ze nie ma kasy, szukanie pracy (daje popalic), do tego rozstanie z ukochana i to mnie juz dobilo calkowicie. Wtedy sie nerwice zaczela na dobre. W tym momencie porzucam studia bo nie jestem w stanie sie uczyc. Nie wiem jak sobie ze soba poradzic, Jestem mlody a czuje jakbym juz nie mial czasu zeby cos osiagnac . Siedzi to w glowie mnie dobija. Nie wiem czy 6 w lotka by to nawet zmienila;/;/;/
Witam Cie *bez sensu*, witam Wszystkich. Tobie *bez sensu* polecam obejrzenie filmu *Sekret* , podaje link:michalpasterski.pl/filmy-video/the-secret-polskie-napisy/ ( który jest oparty na książce Rhondy Byrne *Sekret), bo dzieki temu może lepiej zrozumiesz czemu żyjesz tak jak obecnie i co możesz zrobic, zeby to zmienić.Poza tym podpowiadałabymn Ci zdobycie ksiązki *Sekret milionera * Marka Fishera, gdyz w niej autor fajnie tłumaczy jak poprawic swoje zycie jesli chodzi o zferę finansowa i jaki zwiazek z finansami ma nasze niskie lub wysokkie poczucie własnej wartosci. Ponadto zapraszam na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*, gdyz pisze na nim, w jaki sposób poradziłam sobie z nerwica ( i nie tylko z nia ) i jestem dziś osoba BEZWARUNKOWO SZCZĘŚLIWĄ . Oczywiscie podpowiadam przyjrzenie sie stronie :google-scholar-fajna-wyszukiwarka.html ( trzeci zestaw od góry) , gdyz są tam naprawde super materiały na kazdy niemal temat Życia ( w tym sporo o tym, jak wyjśc z nertwicy i zmienic na lepsze swoje Życie) .Pozdrawiam i zycze owocnej lektury.

Mam to samo, dokładnie też czuję cały czas lęk o własne życie i zdrowie, w dużych sklepach czuję ucisk w klatce piersiowej, ciągle przełykam ślinę, boję się że upadnę, że coś mi się stanie, nie mogę przebywać w kościele, mam to samo, pocą mi się dłonie, przełykam nerwowo ślinę, przed wylotem na wakacje też tak miałam, bałam się, że coś mi się robiło, ciężko to wyjaśnić ale zaczynasz się bać o własne ,zycie, głowa robi się ciężka, czuję taki ciężar na barkach, to wszystko mnie męczy,