Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sposób na pokonanie nerwicy

tomek

Rekomendowane odpowiedzi

LĘK odczuwany domniemany zaburzenia związane ze strachem zaburzenia związane z lękiem zaburzenia obsesyjno kompulsywne zaburzenia somatoformiczne fobia, PTSD zespół paniki, zespół lęku uogólnionego zaburzenia dysocjacyjne, konwersyjne amnezja psychogenna, fuga zaburzenia somatyzacyjne osobowość mnoga uporczywe bóle psychogenne, hipochondria dysmorfofobia Podział zaburzeń nerwicowych wg ICD-10 [edytuj]
Witam, no to może ja coś wam poradzę. Nie mam pojęcia czy pomaga na wszystkie nerwice, ale na nerwicę serca na pewno. Od około dwóch lat męczyły mnie straszne bóle w klatce piersiowej, przeważnie po jakimś stresie. Lecze się na serce więc kiedy dopadał mnie ten ból, panika pogłębiała tylko ten stan. Bóle trwały po kilka dni, z czasem- coraz dłużej. Jestem amatorką zielarstwa, zajmuję się tym od około 15lat,ale jakoś wcześniej nie przyszło mi do głowy że to może być nerwica. Pięć dni temu wpisałam w gogle moje dolegliwości i tak znalazłam się na tej stronce. WYPRóBOWAłAM I SKUTKUJE. Herbata z dziurawca: 1 kopiasta łyżeczka ziela na szkl. parzyć ok 2 min. 3-5 szkl. dziennie Pić małymi łykami nie słodzić cukrem- ewentualnie miodem Do tego 1szkl. skrzypu najlepiej rano, ale nie koniecznie. może będziecie się śmiać ale co wam szkodzi spróbować? Mało kosztuje a działa. Pozdrawiam
Witam Was!Ja objawy nerwicy mam juz od dłuższego czasu.Tak przynajmniej diagnozują moje dolegliwości lekarze.Chociaż ostatnio pani doktor po badaniu ekg zauważyła u mnie lewogram, ale ponieważ przeszłam wszystkie badania włącznie z ukg, holterem,ekg wysiłkowym i badaniami krwi,rentg.klatki,to należy chyba wykluczyć serce. A więc witaj nerwico! Zaczęłam chodzić po różnych specjalistach od homeopatii i jedna z lekarek poleciła mi branie Ignatii 14 z Dagomedu. To lek homeopatyczny w postaci granulek . Brałam tak jak pisze w ulotce , ale teraz kiedy depresja dopada mnie rzadziej, biorę dorażnie. Oczywiście cały czas biorę magnez z wit. B6.
Witam. Przepasza, zev sie nie odzywalem. Codziennie rano naczczo pije alveo (ziola), ide do pracy o godz., 10. przyjmoje 1 tabletke seroxat. Uprawiam dzien w dzien sport i po wysilku fizycznym pije 3 tabletki magnezu i to pomoaga. Moge normalnie funkcjonowac. Ostrzegam na poczatku przyjmojac seroxat bylo tragicznie chcialem juz go odstawic (bole serca, straszne leki, problemy ze wzwodem i wiele innych). Koncze wlasnie trzecie opakowanie i z dnia na dzien pomalu zapominam o nerwicy. Raz jeszcze sorry, ze tak pozno odpisuje. W razie pytan chetnie pomoge. PAMIETAJCIE aby ogranizm przystosowal sie do lekow musimy przejsc przez mekki, kazdy lekarz wam to powie. Nie zrarzajcie sie tym.