Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie rozpierania w klatce piersiowej

Gość Bugi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nerwicę,miałam wiele badań i wykluczyły choroby. Mam wiele dolegliwości typu skoki serca,mdłości,wieczny strach,słabość,senność. Jednak jedna mnie martwi.Czy wy też macie podobnie?Czasem nachodzi mnie uczucie w klatce piersiowej jakby mnie roznosiło jakby mnie chciało rozerwać od środka nachodzi mnie nagły lęk,cała zaczynam się trząść pocić tak cholernie boję się że umrę,że cos mi się stanie,bo to okropne roznosi mnie od środka mam wrażenie jakby wszystko zaczynało pracować na najszybszych obrotach,serce,krew i mnie rozwali choć sprawdzałam i puls mam dobry nadciśnienia też nigdy nie miałam. Czasem już nie mogę mam ochote walnąć się w łeb bo tego nie da się znieść czy to groźne?Tak sie boje. To jakby ktos jechał na karuzeli i nie mógł przestac przecioez tego nie da sie zniesc;(((
A może udałoby Ci się ustalić co powoduje te *napady*.Może masz alergię na coś?Może coś w otoczeniu działa toksycznie (może nawet neurotoksycznie) akurat na Twój organizm.Może mieszkanie jest zagrzybione?Czy przechodziłaś może niedawno antybiotykoterapię?Może występują jakieś inne objawy np.ze strony układu pokarmowego? Antybiotykoterapia może u osób podatnych spowodować poważne problemy ze zdrowiem. Spróbuj na spokojnie przeanalizować okoliczności poprzedzające wystapienie tych przykrych objawów, nawet wydarzenia sprzed dwóch trzech dni.Co jadłaś, co piłaś, w jakim środowisku przebywałaś itp.itd.Mam nadzieję, że uda się wyśledzić powody dolegliwości. Myślę, że wiem co czujesz, bo ja też miałam taki straszny czas w swoim życiu i podobne odczucia. Pozdrawiam i życzę siły w walce o zdrowie.
Twoje objawy mogą świadczyć o silnym deficycie magnezu w tkankach (nie we krwi). Ale preparaty magnezowe tylko pogorszą sprawę, bo przyczyną jest brak witaminy B6, która odpowiada za jego wchłanianie, a o jej niedobór bardzo łatwo. Spróbuj ograniczyć słodycze, kawę, alkohol i jeść B6 dwa razy dziennie z jabłkiem pomiędzy posiłkami. Powinno pomóc, a wtedy przejdź stopniowo na bardziej zieloną i zasadotwórczą dietę. Powodzenia!
Gość Ola10217

Moim zdaniem to typowe objawy nerwicy lękowej z napadowymi atakami leku. Miałam taki atak, myślałam, ze umieram. Miałam podobne uczucie pędzącej karuzeli. Myślałam, ze eksploduję, że mnie rozerwie , że żyły przebiją się przez skórę, a serce z hukiem wyskoczy. Kiedy osiągnęły te objawy apogeum, zwymiotowałam i dość znacznie puściło. Następnego dnia byłam już u psychiatry. Przepisał mi benzodiazepinę i od razu napięcie mięśniowe i lęki się zmniejszyły. Ale wiem, ze to leczenie skutków nie objawów. Bardzo nad sobą pracuję, by wyeliminować lęki, bo na samo przypomnienie , do czego siebie doprowadziłam negatywnymi myślami, płakać się chce.

Odrzuc diazepiny, leki psychotropowe..One zniszcza ciebie bardziej. To nie nerwica, to zupelnie cos innego! Byc przyjales czyjes brzemie na swoje barki?? NIE MOZESZ SIE BAC. zwalczysz to. Tak w twym Sercu odbywa sie walka...Jaka? Pomoedzy Dobrem a Zlem.