Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki wskaźnik INR przy nadkomorowych zaburzeniach rytmu

Gość qwe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Choruje od 2007 roku . Mam 20 lat. W rozpoznaniu stwierdzono u mnie nadkomorowe zaburzenia rytmu pod postacią utrwalonego migotania przedsionków i licznych dodatkowych pobudzeń przedsionkowych wielokształtnych.. Jestem po 3 ablacjach czekam na kolejna . Przyjmuje następujące leki Betaloc Zok100mg,Cordarone 200mg, Polprazol 20mg, i oczywiście Acenocumarol wg.INR. ( miedzy 2-3) Ostatnio byłem na badaniu wskaźnika INR . Wynik trafił do lekarza prowadzącego . Okazało się ze mój INR wynosi 6,62 . Lekarz prowadzący kardiolog pierw zapytał się czy zmieniłem dietę odpowiedziałem ze nie . Stwierdził ze w razie czego zmienimy dawkowanie i tyle z jego strony . Czy lekarz nie powinien zalecić kolejnego badania INR ?
Ja mam wadę serca... mam 18 lat... też przyjmuje na stałe Acenocumarol... wskaznik INR tez mam miedzy 2-3... ale kiedys jak mialem wskaznik tak jak Ty czyli okolo 6.... (dokladnie nie pamietam...) to kazano mi przyjechac na drugi dzien na badanie... gdyz podejrzewano ze jest to blad pomiaru... po badaniu okazalo sie ze wskaznik INR miesci sie w *mojej* normie czyli 2-3... :) P.S. Po zobaczeniu wyniku 6... lekarz sie nie przejal (gdyz pewnie czesto maja takie blady pomiaru) i tylko powiedzial ze jesli 2x bedzie to samo to pomyslimy nad zmniejszeniem dawki... ale poki co mam sie nie przejmowac :) Pozdrawiam... i zdrowka zycze... :)

Ja mam 63 lata i od 2008 roku mam utrwalone migotanie przedsionków i czuja się względnie jeszcze do 2013 roku dorabiałem jako Agent Ochrony .do kardiologa chodzę raz w miesiącu INR mam od 2do 3..biorę lekarstwa ,Betaloc ,Acenumarol .Polfenon i Effox long. i bele do 70 i starczy ..