Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, zmęczenie, ból głowy i brak apetytu a nerwica

Gość bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 37 lat ,rodzine , problemy takie jak każdy od ponad roku męczy mnie coś dziwnego osłabienie zmęczenie ból głowy brak apetytu serce mocno bije bolą mnie nogi i ręce chodze jak pijany oszołom w głowie kręci się mdłosci. byłem u laryngologa próba błędnika ok! ,neurolog tomografia głowy ok!, rezonans magnetyczny kręg. szyjnego zwyrodnienia 3 kręgów ..w kręgu c3 przepuklina z niewielkim uciskiem na prawy nerw c7 wyniki krwi i moczu idealne mam takie dni że niemoge nawet chodzić niechce mi się nic . ze spaniem teź mam problemy całe ciało ma drgawki jak by mi było zimno miłem taki okres że niemogłem wejśćdo sklepu albo jakiejs duzej chali zaraz ni robiło mi się słabo ale to przeszło bóle w róźnych miejscach jak myślicie co mi jest?
witam To tak jak bym czytał o sowich dolegliwościach. Na twoim miejscu wybrał bym sie na usg serca. Przynajmniej tak kazał mi zrobić mój kardiolog jak mu powiedziałem o takich samych objawach, które ciebie męczą. Okazało się że miał racje to zespół barlowa. Pomyślałem, że możesz to mieć bo wspomniałeś o atakach słabości które cie dopadają(dopadały)np. w dużych sklepach. Bardzo często właśnie tą przypadłość łączy sie z wyrodnieniem kręgów i różnego rodzaju zaburzeń psychicznych i innych nie przyjemnych rzeczy np. mdłości, zawroty głowy, bóle głowy,drętwienie kończyn(bóle),brak aptytytu, słabość, i setki innych. Nie dawaj se wmówić że to nerwica za nim tego nie sprawdzisz.
Moje ekg tez zawsze jest dobre i osłuchowo również. To zjawisko nie zawsze jest słyszalne przez lekarza badającego i może zdiagnozować je na usg serca(tak było w moim przypadku). Jeżeli lekarz jest bardziej doświadczony to może kazać zrobić np. z dwadzieścia przysiadów i wtedy jest większe prawdopodobieństwo usłyszenia szmeru.
Ja to mam prawie od dwóch lat (dowiedziałem się)i przez to moje życie jest zupełnie inne niż miało być. Na to nie ma lekarstwa tylko operacja której w tym przypadku się nie wykonuje. Mam nadzieje że twój wynik usg będzię całkowicie pozytywny i przyczyną będzie bardziej błaha sprawa.