Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwobóle w gardle promieniujące do szyi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Ból gardła z lewej strony promieniując do ucha,uczucie kulki na wysokości poniższej migdałów to moja codzienność. Każdy w tych czasach mam małe czy większe problemy a co za tym idzie nerwy.Pare miesięcy temu zmarł mi synek zaraz po porodzie,wszystko nasiliło się razy trzy do tego doszły bole w mostku.Pozdrwiam wszystkich z podobnym problemem i życzę dużo spokoju.

Gość Zrezygnowana

Witam Kochani,

Mam to samo. Zaczęło się w 2013 i przez 2 lata zwiedziłam masę lekarzy. Nie znaleźli nic, a ja myślałam, że zwariuję. Miałam spokój do  teraz, mam to cholerstwo znowu od 2 tygodni. Byłam u laryngologa przepisał mi antybiotyki, oczywiście nic nie pomogły, a ja znowu chodzę jak Zombie bo myślę, że mam raka:( Najgorsze jest to, że psyhika przy tym siada i nie można normalnie funkcjonować:( pozdrawiam w niedoli.

W dniu 19.12.2017 o 22:54, kowerka napisał:

Witam po długim czasie, szczerze mam już wszystkiego dosyć!Neurolog stwierdził ze mam teżyczke i wysłał mnie do endokrynologa a ja mam coraz więcej objawów,bólów,dretwienia pieczenia itp życ sie nie chce

Witam. Ja też mam "coś" w gardle i bóle szyi od 6 m-cy 😞 to okropne... 

Kowerka statki post dodałas rok temu. Powiedz jak teraz się czujesz? Coś lepiej? Coś pomogło?

Gość Hetm444n

Witam.  Ja od roku sie z tym mecze,  zaczelo sie od czucia ucisku w glowie,  potem przeszlo na  zatoki,  3 dni w swieta wielkanocne krwawienia z nosa przy wygieciu glowy w tyl lub kucaniu,  potem pojaeilo sie lagodne pikanie w szyi w okolicy krtani.  Z biegiem miesiecy coraz bardziej odczuwalne kłócie w szyi.  Rtg zatok,  klatki,  wizyta u 2 laryngologow,  nawet miałem okres ze  kłocie w oku bylo,  bole glowy zawsze z prawej strony,   ostatnio byłem u neurologa,  zrobione MR odcinka szyjnego kregoslupa,  usg szyi oraz angio tk szyi,  nic niewidać.  Obecnie boli mocniej w okolicy ucha,  tak jakby trąbki sluchowej.  Bol promieniuje w okolice prawej strony krtani,  az po obojczyk. Ponownie chce sie udac do laryngologa z powodu pogorszenia sie bólu.  Myślę  by rownież zrobic MR szyi gdzie dokladnie powinno widac wszystkie narzady w szyi.  Jak tam u was sie sprawa toczy? 

Mam podobne objawy do waszych. Ból gardła raz z lewej a raz z prawej strony promieniujący do ucha lub pieczenie całego gardła i ból przy połykaniu. Byłam dziś u lekarza i po dokładnym zbadaniu, wywiadzie stwierdził, że to nerwica lękowa. Dostałam leki. Oczywiście pójdę jeszcze do laryngologa na badanie fiberoskopem żeby się upewnić że wszystko jest ok. 

Może być to zespół Eagle'a. Ja się męczę już pół roku. Kłucie w środku szyi gardle nasadzie języka. Miałam tk i rezonans szyi i nic nie widać poza obrzękiem krtani od refluksu. Miałam też gastroskopie i wykazała refluks. Nie przechodzi, krtań mi się rusza sama czy język już sama nie wiem. Nie wiem co robić, dwóch laryngologów stwierdziło że może zespół Eagle'a ale ja już nie wiem jakie badanie wykonać.

Gość Gość Ada

Mam bardzo podobne objawy, laryngolodzy nic nie widzą. Również podejrzenie zespołu eagla. Za tydzień mam wizytę w poradni chirurgii twarzowo-szczękowej oraz wizytę i lekarza rehabilitanta, na dniach rezonans kręgosłupa szyjnego i szyi z kontrastem. Dodatkowo zlecone badania od hematologa. Ból utrzymuje się 4 miesiące. Choruję od roku na nerwicę. Badanie endoskopowe oraz gastroskopia wykazały refluks - leki na refluks nie pomagają. Dam znać po badaniach czy coś wyszło.

Trzymajcie się cieplutko 

Gość Gość Ada

P.S Usg szyi wykazało dwa powiększone węzły chłonne bez cech patologicznych. Dodatkowo ból szyi po jednej stronie, która jest (tak mi się wydaje bo nigdy nie zwracałam na to uwagi) lekko opuchnięta (mięsień) - być może jestem asymetryczna. Badania na HP i boreliozę ujemne. Przechodziłam mononukleozę. Wymazy z gardła i języka - ujemne. Badania krwi w normie z wyjątkiem niedoboru witaminy D.

Trafiłam do laryngologa, który  jest też onkologiem. Kazał zrobić rezonans magnetyczny odcinka szyjnego ponieważ takie objawy mogą dawać dyskopatię. Okazuje się, że mam 3 przepukliny z mocnym uciskiem na rdzeń kręgowy. Także wszystkim polecam zrobić RM szyi. 

Witam sugeruje również wizytę u gastrologa jak i gastroskopię , manometrie być może problem leży w refluksie żołądkowym , czasami objawia się bez zgagi a może powodować objawy takie jak ból gardła , pieczenie , kłucie . Nadczynność tarczycy spowodowana głównie choroba gravesa basedova może powodować wrażenie ucisku szyi i delikatne pokluwanie w okolicy tarczycy. Najlepiej w tym wypadku odwiedzić laryngologa zrobić fiberoskopie , gastrologa gastroskopię , wykonać USG tarczycy uprzednio zbadać sobie poziom hormonów TSH ,ft3,ft4 .

W dniu 10.05.2022 o 08:27, Gość Ivi napisał:

Trafiłam do laryngologa, który  jest też onkologiem. Kazał zrobić rezonans magnetyczny odcinka szyjnego ponieważ takie objawy mogą dawać dyskopatię. Okazuje się, że mam 3 przepukliny z mocnym uciskiem na rdzeń kręgowy. Także wszystkim polecam zrobić RM szyi. 

Czy wiadomo czy to była dyskopatia ?

https://www.sport-weekend.com/obsluzhivanie-avtomobilja-lexus.htm

Займ под залог ПТС Москве

Автокредиты под залог покупаемого автомобиля - лучшие предложения банков. Сравните условия, процентные ставки, отзывы о кредитах. Оформите автокредит под залог покупаемого авто онлайн

Gość RobertSporo

https://selo-delo.ru/poleznye-stati/plitka-dlya-vannoj.html

Керамогранит Azuliber Solid/Concept (Испания) - купить плитку в Москве. Лучшие цены, фото, каталог.

Каталог irma 200*600 - купить с доставкой в Cанкт-Петербурге. В сети магазинов «Империя Керамики» коллекции керамогранита и керамической плитки alma ceramica irma 200*600 представлены с фотографиями и ценами. ? Звоните: +7 (812) 467-35-88 .

Gość JamesPring

http://fashion-and-style.ru/poleznye-stati/seo-dlya-vashego-biznesa

Продвижение англоязычных сайтов

Надоел ваш хостер, а может просто нашли вариант лучше вашего? Из этой статьи вы узнаете, как переехать в другое место, не поломав ничего на своих сайтах

https://www.penza-press.ru/delaem-remont-v-svoej-vannoj-komnate.dhtm

Клей полиуретановый двухкомпонентный Mapei Keralastic T серый 10 кг купить в Москве в Петрович Строй

Ознакомиться с большим ассортиментом и купить плитку и керамогранит Ibero-Keraben для ванной и кухни можно в мультибрендовом магазине Плиткин Дом. Выгодные цены, доставка в Москву, Щёлково, Мытищи, Пушкино, Ивантеевку, Королёв и др.