Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Senność, uczucie zimna i omdlenia a nerwica

Gość Hipcia

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie miałam wysokiego ciśnienia,zawsze było mi zimno itp inne objawy niskiego ale zawsze czułam się świetnie,może nie było ono za wysokie byłam senna zimno mi było ale zawsze czułam się super. Od jakiegoś czasu codziennie mi jakoś słabo a czasami prawie mdleję. Lekarz powiedział,że to nerwy. Ja przeczytałam gdzies że może to być przez niskie ciśnienie. Martwię się bo nie chcę miec takiego ciśnienia,żeby było mi przez nie słabo. Ale z drugiej strony całe życie miałam niskie i czułam się super to czy mogłoby mi nagle tak spaść żeby mi było ciągle słabo ni stąd ni z owąd,może to nerwy?
ja też mam niskie cisnienie, zwykle ok. 100/50, i też ostatnio mdleję:( ale po omdleniach mam bardzo podwyższone ciśnienie i puls, do 140/80, puls nawet do 100. Lekarz twierdzi, że to nerwy, ale przy omdleniach jestem spokojna, oddycham wolno i spokojnie, nie mam powodów do nerwów. najbardziej mnie niepokoi ciągłe uczucie zatkania w uszach, które bardzo się nasila przy zasłabnięciu. czy Ty też masz podobne wrażenie zatkania?
Nie mam innych objawów. Tzn nie mdleję,tylko robi mi się słabo,mam wrażenie że zaraz zemdleję ale nie dochodzi do tego narazie. Jestem senna,łatwo się męczę i zwykle ciągle mi zimno ale tak miałam od dziecka i nigdy nie robiło mi się słabo. Też zdarza mi się to gdy jestem spokojna,a gdy mierzę sobie cisnienie to mimo tego,że się denerwuję mam w normie. Czy to znaczy że normalnie mam tak niskie?Mogło mi sie obniżyc tak zeby mi ciagle bylo slabo choc zawsze mialam niskie i bylo ok../nie nie przypominam sobie zatkania/
Sprawdziłam,są ok badania krwi i moczu i inne tez. U kardiologa też byłam. Ale u mnie cała rodzina ma niskie i nigdy nic im nie było.Ja tez od malego mam raczej niskie i tez zawsze swietnie sie czulam. Czy wiec moze mi byc slabo od niskiego cisnienia? No ale to jak musialoby mis ie obnizyc zeby byc nizsze jak i tak mam niskie.. ale nerwica?Zawsze mi slabo jak jestem spokojna a jak sie wkurzam to wlasnie czuje sie ok
hipcia ja idę juto na dopplera Tobie radzę to samo. niskie ciśnienie ma to do siebie, że trudno się krwi *przebić* przez każde przewężenie, a niedokrwienie mózgu może prowadzić do omdlenia. pytałam Cię o uszy, bo ich zatkanie - jak u mnie - może być objawem zmiany - spadku - ciśnienia.
Gość Monis199992

Ja tez od pewnego czasu mam takie objawy, ze czuje sie jakbym miala zemdlec lecz to sie nie dzieje. Zastanawiam sie czy to nie przypadkiem uraz psychiczny, poniewaz okolo dwoch lat temu dowiedzialam sie ze mam paciorkowca leczylam sie roznymi antybiotykami lecz nie przynosily one skutku po roku dostalam zastrzyki po ktorym zemdlalam mialam tkz wstrzas serca. I od tamtej pory mam takie wrazenie ze zaraz zemdlenie boje sie troche poniewaz jest to coraz czestsze. Np siedze z babcia jej wszystko okk i nagle robi mi sie slabo. Czy to moze byc poprostu uraz psychiczny ??

Witam! Ja też boryka się z podobnym problemem. I wydaje mi się że mam tarczyce co bardzo się boję. Mi się myli w glowie mam dziwne gardło brakuje mi powietrza oczy mnie bola pod językiem mam takie grudki i zatkany nos.boje się z to nie rak ..nie wiem gdzie uzyskać pomoc.robilam badania krwi i wyszły dobre tylko trochę niskie żelazo. Czasami przy tchawic mam takie szybkie bicie tętna i serce ciężkie. . Może ktoś mi powie co yo może być. Dopiero w środę man badanie na tarczyce ale w nocy nie spie do 3 chyba to z nerwów tez jest jakiś wpływ. Ale bardzo się boję. .pomóżcie; (