Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nierówna praca serca i przeskakiwanie serca w trakcie szybkiego oddechu

seba85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...mam 23 lata..od okolo roku dokucza mi tak jakby kolatanie serca..ciezko mi to opisac...poprsotu nagle serce mocniej mi zabije jeden raz...od razu zwolni..kompletnie nie rowny rytm mam w tym momencie..kiedy miewam takie chwile jestem starsznie przestraszony...musze lapac szybko oddech...tak jakby mysle ze musze szybko zlapac oddech...wiem ze to so pisze moze wydac sie jakies dziwne ale nie wiem co mi dokucza...a naprawde coraz bardziej przestaje normalnie funkcjonowac...mam tez problemy z oddechem..tzn lapie takie wielkie oddechy...tak jakby z przymusu...czasami przy takim lapaniu oodechu jakby cos mi przeskoczylo w serduchu...najbarziej dokucza mi wlasnie to jakby kolatanie...nie wiem czy dobrze to nazywam bo nie chce pomylic pojec...poprostu tak jakby serce mi sie zawiesza i traci rytm, lub tez szybko i wolno...prosze bardzo o jakies opinie oraz pomoc bo czasami zyc az sie nie chce...z gory dziekuje
wydaje mi sie, ze mam to samo tylko, ze troszke inaczej opisujesz. ja to nazywam kopnięciem serca, przeskokiem itp Bylam u dwoch kardiologow i niestety albo stety moje serce jest zdrowe....bardzo sie z tego ciesze choc mnie to nie uspokoilo gdyz jest to meczace. ja dodatkowo mam leki i szybkie bicie serducha w tym czasie. Ale idz do kardiologa bo moze te objawy moga byc tez powiklaniem jakiejs innej choroby serca. Nie znam sie na tym nie che Cie straszyc ale dla uspokojenia sie idz do kardiologa. U mnie moze byc na tle nerwowym a u Ciebie znowu na innym tle. Musisz choroby wyeliminować ...........
tylko ze ja juz sie leczylem u kardiologa...ogolnie jeden powiedzial mi ze mam serce jak dzwon...:/ co mnie dziwi...u drugiego leczyem sie i stwierdzil ze mamtroche za niskie bicie serca...mialem robionego holtera...i np w nocy spada mi bicie np do okolo 50 na minute...nie wiem co sie dzieje...fakt ze jestem nerwowy...wiem o tym..ale jesli bylaby to nerwica to ok...moze sam sobie wmawiam ze jest mi duszno...itp...ale mniewa takie mcne kolatania a to raczej jest cos z sercem..
tez miewam mocne kolatania ale to zazwyczaj wtedy jak gdzies ide. Mam to przez lęk (tak mi sie wydaje) bo skoro serce mam zdrowe i nie ma rpzyczyny innej mojej tachykardii to pewnie to nerwica. Moze zrob tez inne badania np tsh (hormony tarczycy) bo podobno chora tarczyca tez daje objzwy kolatania serca a moze tez z powodu braku magnezu czy potasu, zbadaj sobie ich poziom. Ja nie badalam ale czase aplikuje sobie magnez. robilam ostatnio ekg gdzie byla tachykardia ale nie bylo jej wyraznej przyczyny bo z ekg wynikalo ze serce ejst zdrowe