Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekłe bóle głowy, uderzenia gorąca, czerwienienie uszu i osłabienie

Gość Jaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Postanowiłem napisać post z nadzieją , ze moze tutaj mi ktoś pomorze , od jakichs 6 miesiecy mam ciągłe bóle głowy , nie są to jakies straszne bóle ale generalnie czuje , jest mi gorąco , czerwienią mi sie uszy , jestem jakby ciągle w stanie połswiadomośći , np nie pamietam dokładne co robiłem z rana , jestem całkiem rozbity , nie mam apetytu , jestem osłabiony , robiłem wszelakie badania , wyszło ze mam zespoł Baastrupa czy jakos tak , miałem tomografie komputerową głowy i wszystko niby ok , ale ciągle czuje sie zle , wiem jak czułem sie kiedys a jak czuje sie teraz zdrowy na pewno nie jestem , i nie wiem co z tym zrobic ? niedługo mam wizyte u neurolog ale nie spodziewam sie jakich rewelacji , co robic?pozdrawiam
Witam Was, Ja mam podobnie jak Wy. Walczę już z tym z przerwami około 5 lat i dalej nic. Najbardziej niepokoją mnie bóle głowy oraz ciągle zaczerwieniona i gorąca twarz razem ze szyją. Miałem robiony już szereg badań: 2 tomografie, rezonans, eeg i pod względem neurologicznym jestem teoretycznie czysty a niby coś jest :/. Do tego cały czas chodzę przytłumiony i lekko zamulony. Czy ktoś może mi pomóc i wskazać jeszcze gdzie mogę szukać ewentualnych skutków bóli głowy i tej czerwonej i gorącej twarzy ?? Dermatolog stwierdził, że to nadreaktywność skóry - pewnie coś w tym jest ale nie do końca wydaje mi się to przyczyną. Miałem już robione bandania na candidę w organiźmie i dalej nic :((. Zaczynam się zastanawiać czy to przypadkiem nie przewlekłe bóle napięciowe połączone z jakąś nerwicą naczyniową - zbieram się już kilka lat do psychiatry i nie mogę dotrzeć bo ciągle mi sie wydaje ze to nie mozę być to. Dodam jeszcze że bóle głowy mają dziwny charakter: czasami są to takie prądy/dreszcze przeszywające głowe, czasami są umiejscowione na czubku głowy a czasami są to typowe bóle napięciowe. Rtg odcinka szyjnego wykazało delikatną niestabilności i zniesienie lordozy, ale nie powoduje to chyba tak drastycznych dolegliwości, bóli i tych rumieńców na twarzy i szyji. Jeżeli ktoś miał podobne objawy to proszę o pomoc !!!
Gość ~~Roksana~~
Witaj ;) Mam taką samą a wręcz identyczny problem. Bóle głowy mam od ! listopada 2009 do dziś. Biorę od tamtego czasu wiele lekarstw np. memotropil, poromigrand oraz ketonal. Ketonal to bardzo silny lek *pomada mojej mamie bo też miewa bardzo silne bóle głowy i jej pomaga* a mi nie mimo że biorę nawet czasami 3 tabletki dziennie. Też mam uczucie gorąca i nie wiem co wcześniej robiłam. Biorę na pamięć właśnie ten moemotropil ale nic mi nie lepiej. Boli mnie głowa w części potylicznej, nie cały rok temu uderzyłam się nie mocno w tył głowy i właśnie głowa mnie w tym miejscu boli ;(. Czasami bóle są nie do zniesienia *wogóle nie mogę ruszać głową, bo od razu robi mi się nie dobrze w głowie mam uczucie jak byś wzioł klepsydrę i ją non stop obracał, takie mam uczucie* Miałam wiele badań praktycznie wszystkie jakie były możliwe na głowę. Byłam u neurologa, okulisty, ortopedy * bo może coś z kręgosłupem., laryngologa i stwierdzili że mam wszystko ok. A głowa nadal mnie boli ;[ i jeszcze mocniej ;[ Nie wiem możę to ci się przyda mój opis problemu bo mamy bardzo podobne. A ty co bierzesz na głowę aby cię nie bolała?
Może komuś pomogę?Mojemu synowi od 18 miesięcy CODZIENNIE bolała głowa.Pięć pobytów w szpitalach,klinikach,chyba wszystkie możliwe badania i dziesiątki specjalistów:neurologów,laryngologów,okulistów,dentystów,endokrynolog i wielu innych....Wszystkie badania były w normie.Od 3 tygodni przyjmuje lek antydepresyjny trójpierścieniowy ANAFRANIL i stał się cud.Głowa przestała boleć! Takie leczenie poleca profesor Stępień w przypadkach migren i napięciowych bólów głowy,choć czytaliśmy tylko jego artykuły poradziliśmy się swojego neurologa(trzeba próbować wszystkiego )i poskutkowało.

Latami miałam bóle głowy z różnymi objawami pobocznymi - bardzo silne do utraty świadomości. Odkąd w Katedrze dysfunkcji żuchwy zrobiono mi szynę relaksacyjną na dolną szczękę (robią i na górną, dostosowując ją do potrzeb pacjenta) i w niej śpię nie biorę w ogóle przeciwbólówek - w ciągu roku może z 7 razy zaczynała mnie boleć głowa - wystarczało założyć szynę w ciągu dnia i poleżeć ok. 40 minut a ból się uspokajał. Niestety nie jest to objęte Spisem świadczeń gwarantowanych i trzeba zainwestować samemu - wizyta u specjalisty od 120-200 zł i szyna od 350-500 zl. Ale warto.

Gość Patrycja K.

Witam, od 24 lat mnie tez boli. Mam identyczne objawy jak reszta wac panstwa. Mialam robiony RTG dwa razy, usg tarczycy i  przeplywy zylne. Zmagam sie takze z atakami paniki i depresja chroniczna. Dwa lata temu podejrzewali u mnie krwiaka podtwardówkowego ale tomograf wykluczyl to schorzenie. Bola mnie tez kolana i lewy staw skokowy, ale to pewnie przez to, ze pracuje na 4 pietrze, a ze mam zapalenie ukladu moczowego czesto musze z 4 pietra schodzic bo toaleta w pracy jest tylko na parterze. Prosze o jaknajszybsza reakcje, poniewaz lekarze nie wieda co poradzic na moje problemy, a na tym forum sa doswiadczeni medycy. Dziekuje i pozdrawiam.

Gość Dr. Orzech
Teraz, Gość Patrycja K. napisał:

Witam, od 24 lat mnie tez boli. Mam identyczne objawy jak reszta wac panstwa. Mialam robiony RTG dwa razy, usg tarczycy i  przeplywy zylne. Zmagam sie takze z atakami paniki i depresja chroniczna. Dwa lata temu podejrzewali u mnie krwiaka podtwardówkowego ale tomograf wykluczyl to schorzenie. Bola mnie tez kolana i lewy staw skokowy, ale to pewnie przez to, ze pracuje na 4 pietrze, a ze mam zapalenie ukladu moczowego czesto musze z 4 pietra schodzic bo toaleta w pracy jest tylko na parterze. Prosze o jaknajszybsza reakcje, poniewaz lekarze nie wieda co poradzic na moje problemy, a na tym forum sa doswiadczeni medycy. Dziekuje i pozdrawiam.

Droga Pani Patrycjo, 

dziekuje za zgloszenie problemu. Postaram sie Pani pomoc, w sposob moze nie dokonca konwencjonalny, lecz stuprocentowo trafny. Prosze glowe owinac bandazem nasaczonym czosnkiem i schowac sie na tydzien w zaciemnionym pomieszczeniu, np. moze byc piwnica lub garaz. Po tygodniu objawy powinny ustapic. Natomiast jesli chodzi o kolana i lewy staw skokowy prosze pierdyknac 250ml denaturatu przesaczonego przez chleb z dodatkowymi 3 kropelkami Acze. To zdecydowanie poprawi pani kondycje jak i w pracy jak i poza nia. 

Pozdrawiam, Dr. Orzech

Profesor Med. Wydzialu Chorob Zakaznych ds. Afrykanskiego Pomoru Swin.