Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyczyna bezdechu w ciągu dnia

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tak miewam przyczyny nieznam!Ale jak tylko mam taki atak to staram się nie panikować bo mam później wrażenie ze się duszę.ja poprostu staram się nie myśleć o tym biorę gazetę czytam rozwiązuje krzyżówki ,miziam się po brzuchu i po jakimś czasie przechodzi 😊to mizianie śmieszne może ale mi pomaga .pozdr

Nie spotkałam się z bezdechem w dzień, moja mam ma bezdech w nocy. Wiem że była u lekarza który ja skierował do akademii. Tam miała założony Holter i coś co badało bezdech, kiedy się pojawia i jak często. Badanie holterowskie musi powtarzać co jakiś czas tak więc jej zakupiliśmy prywatny:https://kredos.pl/holtery-cisnienia/holter-cisnienia-aspel-holcard-cr07-alfa-system-z-oprogramowaniem-specyfikacja , a o do bezdechu to szpital chce teraz w styczniu dać jej do spania taką maskę. Może to jest jakieś rozwiązanie. Jeżeli w dzień bezdech by się pojawił to tez można założyć maskę i to przejdzie. nie wiem trzeba by było się lekarza zapytać, czy działa to jak bezdech nocny.

Gość Bozena 36

Witam u mnie podobnie dzieje sie to raz na kilka lat tzn budzę sie nagle tzn wybudza mnie to cos ...

zrywam sie na równe nogi i sie dusze nie mogę oddychać to straszne az oddech świszczy trwa to kilka sekund serce wali jak szalone potem przechodzi.

pierwszy raz mislam tak w 2013 roku nad ranem potem około 5 lat pozniej tez nad ranem to mnie obudziło około 6.00

w koncu w 2016 roku w pracy jak siedziałam przy biurku dopadł mnie atak zaczęłam sie dusić zrobiło mi sie jak by sucho w gardle i zaczęło sie , nikt nie wiedział co robic myśleli ze sie zadusilam jedzeniem ledwo wykrztusilam pojedynczo słowa zaraz przejdzie mi... powiedziałam 

popilam woda bo to było uczycie jak bym sie czymś dusiła i musiała szybko popić. 

Małe niczym sie nie dusiłam nie wiem co to ma byc ?

robilam spirometrie jest ok

krew mocz i badania podstawowe 

tarczyca

ekg echo serca nie wykazało niczego nadzwyczajnego oprócz tętniaka przegrody miedzyprzedsionkowej jsk określili nieistotny w badaniu. Czyli ze nic nie robi.

nie wiem czemu mnie dusi czemu tak rzadko ? Dwa razy w nocy i taz za dnia .,, 

czy ktos moze cos podsunąć ? 

Gość Marta 42

Mam dokładnie to samo od dłuższego czasu, śpię już  tylko na tabletkach, biorę leki uspokajające. We wtorek zakładają mi holter żeby zbadać serce. Tak jak Ty robiłam również wszelkie inne badania- tarczyca, płuca. Obecnie został kardiolog i biorę tez leki na refluks.    Najbardziej jednak prawdopodobna diagnozą jest nerwica, która daje objawy somatyczne. Jest tragedia, nie potrafię opanować tego lęku.