Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból pod łopatką

Gość megima

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebóję pomocy.. hmm od czego tu zacząć. Rok temu miałam okropny ból w okloiby serca kłucie okropne nie moglam leżeć, siedzieć spać, oddychać. Po tygodniu męczarni wylądowałam w szpitalu zrobiono mi wszystkie badania i okazało sie że jestem zdrowa jak ryba, a te bóle to sa tzw. nerwobóle. Dostalam zastrzyki wzmacniajace jakies tabletki i maść ból ustał. Teraz mam nawrót bóli tylko ze zdwojoną siłą nie śpie w nocy bo mam wrażenie ze moja klatka piersiowa jest za mala dla płuc, wydaje mi się jak by mi się żebra wbijały w płuca, poza tym jest ten niemilosiernyy ból pod lewa łopatką. Nie moge sie ruszyć na łóżku,przekrecic bo ból narasta a o zejsciu z łóżka juz nie wspomne. Muszę budzić męża żeby mnie podniósł. Proszę pomóżcie czekam na jakies rady . Pozdrawiam
Witam Mam podobne bóle tzn. przy lewej łopatce ,które trwają cały czas z różną częstotliwością . Prawdę mówiąc az tak nie miałem, aby ktoś mnie musiał z łóżka podnosić. Lekarz (kardiolog) mówi że to są nerwobóle. W szpitalu nigdy ci nie zrobią szczegółowych badań. Wykryli u mnie (prywatnie) na usg serca wypadanie płatka zastawki dwudzielnej i to może być przyczyną (jest na 99%) w moim przypadku.
od ponad 5 lat na to cierpi :( tz bol pod lopatka, raz to lewa raz prawa.mialem chyba milion badan i w polsce i w londynie gdzie obecnie mieszkam od 3 lat ale lekarze stwierdzili ze z medycznego punktu widzenia nic mi nie dolega z wyjatkiem tego ze moze jakis krag uciska nerw.ale jak juz sie dowiedzialem mam tez nerwice i mam juz inne dolegliwosci. udaj sie prosze do neurologa i zaczerpnij porady jaaki i niech cie wysle na badania. moze to tylko tak jak u mnie wiec nie masz sie co martwic na zapas. bol zapewne niedlugo minie(ja mam srednio od tygodnia do dwoch) pozdrawiam i zycze duuuuuuuuuuzo zdrowia(bo przeciez to najwazniejsze)
miałam podobne symptomy do waszych dretwienie reki bol w lopatce i klucie przy oddychaniu za kazdym razem ktos musial mi pomoc wstac z lozka. okazalo sie ze to sa silne nerwobole miedzyzebrowe . najpierw dostalam refastin(10zł bez recepty) a ze mam rozwalony zoladek musialam zmienic leki- zastrzyki (diclac, mydocalam) i przeszlo. jezeli to wam cos pomoze. trwalo to2 tyg az bol do konca ustapil