Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki na arytmię nadkomorową

Gość ziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Mam arytmie nadkomorową...Byłem u lekarz już kilkakrotnie miałem robione wszystkie badania...no i arytmia nadkomorowa jest..niby nieduża itd ale jest. Troche źle się z tym żyje no ale można żyć. Lekarz powiedział że to wogole nie groźne ani że nie szkodzi itd. Inny zas powiedział ze takiej arytmii wogóle się nie powinno leczyć i dziwi się że ten inny lekarz mi dał na to jakieś lekarstwa. Jak się pytałem lekarza czy to jest wyleczalne to powiedział że jest ale trzeba zmieniać leki. Za niedługo się znowu wybieram do lekarza. Biorę teraz lek o nazwie rytmonorm, jedna tabletka rano i jedna na noc..Coś tam pomógł ale bardzo mało arytmia nadal jest. I pytanie do was kto ma taką arytmię ? i czy to można wyleczyć farmaceutykami ..bo raczej wątpie w to ...i czy taką arytmię się wogole leczy...dodam że poza tą arytmią wszystko z sercem jest okey. miałem robione wszystkie badania typu USG HOLTER i inne. pozdrawiam
Ja miałam arytmie nadkomorowa i z czasem ona się tka pogłębiała ze co tydzień byłam w szpitalu z rytmem 130 a nawet i spadkiem ciśnienia do 60/50 wiec chyba lepiej za wczesnej się za to wziąć niż późno i sprawdzić jak to wygląda farmakologicznie raczej nie da się tego wyleczyć chyba tylko ablacja.Pozdrawiam