Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrata świadomości, zawroty głowy i napięcie mięśni karku przy nerwicy

jeniferka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, od roku czytam to forum i postanowilam napisac , bo nie znalazlam tu takich obiawow jakie mnie mecza od 2 lat , otoz 2 lata sie lecze na nerwice i bezskutecznie , przeszlam terapie grupowa ktora nic nie dala , chodze prywatnie do terapeltki leczylam sie u psychiatry i to kilku ,bralam mase lekow po ktorych mialam totalne odloty i mam do dzisiaj , jestem wrakiem czlowieka i w dodatku w ciazy ,czekam na przetrwanie czy dotrwam nie wiem , moje obiawy to ;zaniki w glowie , tracenie świadomosci,zawroty glowy , spiete mięsnie ze nie moge ich rozluznic , strasznie spiety kark ze prawie mam szyje w barkach, boje sie ruszac glowa bo mam wrazenie ze wszystko w niej lata i przytkane uszy , glowa jakby miala mi eksplodowac i najgorsze nie moge sie normalnie poruszac , nie moge ustac na nogach , zupelny brak rownowagi, mam wrazenie ze zaraz upadne , i tak codziennie od prawie 2 lat zapomnialam juz jak bylam zdrowa, prosze moze ktos mial podobnie i to wyleczyl moze mi pomoc
Gość Weronika M.
Dużo z tych objawów jest takich samych jak w nerwicy. Czy robiłaś inne badania? Powinnaś zrobić. Może jesteś na coś chora. Skoro tyle lat sie leczysz u psychiatry i leki Ci nie pomagają. Psycholog też nie. Zapraszam oczywiście na mojego bloga www.rozwod9.bloog.pl. Może któryś zw sposobów opisywanych przeze mnie ci pomoże.
witam , robilam rozne badania rezonans glowy, kregosupa ,tarczyca, przeplyw krwi do glowy ,magnezi i potas , eeg, dno oka w ktorym wyszly zwezone tetnice , w eeg jakies fale podobno nic groznego ,w rezonansach niewielkie zmiany , tarczyca ok, wiec niewiem co jeszcze mam zrobic pomozcie
Jeniferka, zbadaj poziom witaminy B12 we krwi. Jej niedobór powoduje zaburzenia układu nerwowego, problemy z poruszaniem się i równowagą. Sama to przerabiałam, więc wiem o czym mówię. Taki niedobór zdarza się często, bo ta witamina występuje w żywności w śladowych ilościach, niestety mało kto wie jak jest ważna dla całego organizmu. To tylko rada, ale może warto to sprawdzić. Pozdrawiam.

Mam to samo , zawroty głowy w każdej pozycji , omdlenia , wszystkie badania OK, pomogła dopiero rehabilitacja górnego odcinka kręgosłupa , powyższe objawy wynikały z nadmiernie spiętych mięśni głowy , barków , uciskanie spiętych nmięśni przez rehabilitanta rozlużniło je i nie powodowały ucisku na naczynia , które transportują krew i tym samym tlen do mózgu . Po 2 tyg. objawy powróciły i tym razem masaże pomogły. Spięte mieśnie to wynik siedzenia za biurkiem 8-10 godzin , stresu i jazdy na rowerze trekkingowym.