Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie palców u stóp i kłucie w klatce piersiowej

Gość Yola

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu mam problem z drętwieniem palców u stóp. Początkowo odczuwam mrowienie w palcach, a następnie palce samoczynnie *zaplatają* się jeden na drugi. Tracę wtedy czucie w stopach. Mam problem z ustaniem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale odczuwam również kłucie w klatce piersiowej po lewej stronie, a czasem wręcz lekkie drętwienie i wtedy czuję jak serce pompuje krew. Odczuwam wtedy również dziwny ból. Często także mam podkrążone, sine oczy oraz sine palce u rąk pod płytką paznokcia. Czy ktoś może wie co może być przyczyną?
Witaj Yola:) To co opisujesz, dretwienie palów u stóp i zaplatanie sie palców na siebie to nic innego jak skurcz mieśni stopy. Mam podobny problem co jakis czas. Proponuje łykanie magnezu najlepiej z potasem dopóki przykurcze nie ustąpia. A pozniej wtedy jak poczujesz napiecie w stopach. Pozdrawiam
Gość nysa1986

Odudzilem sie pewnego poranka z uczuciem mrowienia w stopie w czesci podeszwowej . Myslalem ze wstane pochodze i przejdzie a tu NIC.. stopa zaczela mi drętwiec. Od poranka minely juz 3 dni a uczucie zdretwienia mam nieustannie w tym wszystkie palce stopy cale srodstopie do piety...( pietka sie ustała:P) Najgorzej było w nocy jak juz zasypialem stopa zaczela mnie jak by piec.. bol byl taki ze musialem wstac i pochodzic aby mi przeszlo.. ale jak juz znowu sie kladlem to znowu ten bol... O CO CHODZI??

Moja siostra tak miała. Okazało się, że miała problem z kręgosłupem lędźwiowym i coś tam ze stawem krzyżowym. Po rehabilitacji ją przestało boleć. Chodziła na jakieś zabiegi i ćwiczenia, teraz ćwiczy sama w domu tylko, ale raz na czas idzie skontrolować ćwiczenia i dołożyć nowe. Od tego czasu to czuje się świetnie i zapomniała o bólu. Ona chodziła do gabinetu dr Więcka na Słomczyńskiego na rehabilitację. rehabilitacje.org tu jest ich rejestracja. Była bardzo zadowolona nie tylko z efektów, ale i z ceny, bo nie zapłaciła dużo jak za tyle godzin co tam spędziła na rehabilitacji.