Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Świąd nóg przy nerwicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dodam ,ze na nerwice choruje od około roku czeste kołatania serca ,dusznosci,ciagły lęk i strach ,drętwienie konczyn,skaczace cisnienie oraz ciągłu brak humoru i uczucie sennosci........dodam ,ze mam nadcisnienie tętnicze. Do tego od pewnego czasu doszedł mi świąd ciała strasznie swedzi mnie na zmiane głowa i plecy ;(Ogolnie bardzo nie przyjemna dolegliwosc juz w wakcje miałem świąd nog ale wtedy wychodziły mi jakies czerwone kropki teraz przy świądzie nie ma zadnych objaw skórnych wydaje mi sie ,ze to swiąd nerwicowy dlatego iż gdy znadje sobie zajecie ,zaczne o czyms myslec ,spotkam sie z przujaciółmi poprostu gdy nie zaprzatam sobie głowy jakimis bzdurami świąd mija czy miał ktos z was taki problem??
a posluchaj u kardiologa jak robiles badania to byly ok ?bo umnie wszystko niby jest ok tylko wachania cisnienia czy ty na cisnienie bierzesz jakies leki bo ja narazie nic a rowniez mialem rozne objawy kucia dusznosci i wiele innych i to podejrzewam ze jest nerwica ale nielecze sie wtym kierunku no wlasnie niewiem od czego te wachania cisnienia moga byc a wiec nieznam odpowiedzi na to pytanie moze ty cos wiesz czy to moze byc na tle nerwowym??
Badania u kardiologa wyszły OK mówił ,ze wszytsko dobrze i skoki cisnienia mogły byc na tle nerwowym kazał odłozyc tabletki. Ja ostatnio zauwazyłem ,ze jak mam*ostrzejsze* nadpady dusznosci ,strachu i kołatanie serca cisnienie mi skacze i po chwil jak atak przejdzie cisnienie maleje i jest OK. Najbardziej dokucza mi ten świąd juz nie wiem jak sobie z tym radzic:(
powiem szczerze ze to prawda jak myslisz o tym swedzeniu to bardziej nachodzi ja staram sie o tym niemyslec awiec niejest najgorzej a jezeli chodzi o cisnienie to u mnie nieraz dobijalo 180 ale po chwili jak zmierzylem to troche mniejsze takie wachania wystempują ale to szczegolnie po nerwach
dokladnie mam te same objawy co u ciebie dusznosci są najbardziej dokuczliwe oraz kucia w okolicy serca bo nieraz jak zakuje to az sie wystrasze tez masz takie kucia w okolicy serca? dzis dotego mialem bole glowy ktore odczuwalne są rowniez w karku rowniez takie zaciskanie w okolicy przelyku
Jak sobie radzisz z dusznoscią??? Bo ja mniewam czasami takie ataki i mysle ,ze sie udusze .Mam uczucie jakby moje płuca były za małe i powietrze dopływało do pewnego stopnia (mniej wiecej zatrzymywało sie na splocie słonczenym)i dalej ani rusz :/ .Dopiero po jakiejs chwili zaczerpne oddech i mam ogromą ulge. No czasami mam kłucia, juz nie wiem co mam dalej robic :(( nie mam juz na nic siły jestem zrezygnowany......
w przypadku gdy nachodzi mnie ta dusznosc to tez czuje sie zrezygnowane wogle beznadziejne uczucie ale zaparzam se cherbate mietowo jakies ziolka i troche przechodzi chociaz niezawsze nawet gume mietowo jak wezme to latwiej ale to niezawsze skutkuje wogle moi znajomi nieraz zwracaj mi uwage co ja tak glosno i ciezko oddycham ale niestety nie umiem im rowniez odpowiedziec na to pytanie do tego jeszcze te kucia nieraz to totalne utrapienie ale rowniez czasem zastanawiam sie od czego to tak naprawde nachodzi to wszystko skoro wyniki są dobre co jest przyczyno czy to nerwica czy co brak odpowiedzi a jeszcze dodam ze jak ktos przy mnie pali papierosa to rowniez jest mi ciezko oddychac od tego dymu
chodzi ci o uczucie gorąca ja to mam identycznie jak ty piszesz gorąco jakby niewiadomo ognisko jakies ktos palil a do teg ucisk jeszcze taki ucisk jakby na zebra i ponizej w okolicy zoloadka czasem to niewiem od czego to moze byc i szczegolnie to z lewej strony w okolicy zolądka to takie przelewanie sie w nim i przechodzi to wszystko w miejsce pod zebrami z lewej strony
hej :) czy jesteście pewni, że nie macie żadnej innej choroby? ja mam świąd od ponad 6 lat i właśnie coś u mnie odkryto. Należy pamiętać, że świąd może być (nawet na 6-10 lat wyprzedzając chorobę) objawem chorób nowotworowych, ziarnicy, choroby hodgkina, chorób nerek, wątroby (to u mnie, ale nie wiadomo co to za choroba). Czy robiliście sobie badania na przeciwciała mitochondrialne AMA, próby wątrobowe a przede wszystkim kwasy żółciowe we krwi?
Gość poszukujący
Hej, ja też mam świąd skóry całego ciała i wciąż nie wiem od czego. Zastanawiam się, czy to może być na tle nerwowym. Mam IgE całkowite ok. 700% ponad normę, ale wszystkie inne badania alergiczne (testy skórne, płatkowe) mi wychodzą ujemne. Lekarze nie mogąc znaleźć innej przyczyny przypuszczają, że to na tle nerwowym. Czy to możliwe, aby było takie wysokie IgE całkowite wyłącznie z przyczyn nerwowych?