Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewracanie się serca na tle nerwowym

Gość Natka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Pisałam już tu jeden pesymistyczny temat.Ale postaram się spojrzeć na to inaczej. Byłam u kardiologs,mam to tzw.*przewracanie serca*,miałam robione kg (w trakcie serce było spokojne)i echo. Jedyne co usłyszałam to ,że to na tle nerwowym serce zdrowe i nie martwić się. A ja ostatnimi czasy zdychałam,czytałam w necie i wypowiedziach wielu osób,że nic się nie wykryje na ekg i że skurcze też niektóre są groźne i że inne. Jednak obudziła się we mnie dobra myśl,może głupia ale-kardiolog to człowiek dużo bardziej doświadczony niż my. Gdyby to było takie proste przeczytać coś w necie,każdy mógł by być lekarzem i stawiać sobie diagnozę. Więc pewnie wiedział co robi,zwłaszcza że kolejki ludzi do niego są to chyba gdyby źle leczył,nikt by się nie fatygował. Pytanie martwiące mnie dłuższy czas,to czemu nie wyjaśnił co mi jest że przecież jak to dodatkowe skurcze to jak mam kilka naraz to groźne i gdzie powstają. Może jemu doświadczonemu wystarczą ekg i echo by zdiagnozować gdzie coś może powstawać.Może to nie arytmia jeśli trwa dłużej.Nie wiem.Przecież nie bagatelizował by sprawy gdyby nie był pewien,nie brałby mnie na swoje sumienie bo gdyby coś mi się stało byłoby na niego. Gdybym miała arytmię musiałby powiedzieć bo wielu leków nie można wtedy przyjmować we współistnieniu z arytmią. Więc pewnie wiedział co robi. Nie jestem pewna bo nikomu nie ufam ale jak myślicie?
Cześć :) Chciałabym Ci pomóc, a to dlatego,że miałam te same objawy . Wszystko minęło :) Zgadzam się z Tobą, te wszystkie dolegliwości są męczące i budzą w nas LĘK, my jeszcze sobie dopisujemy nasz scenariusz (nasza wyobrażnia nie zna granic) i tym samym sami siebie nakręcamy. Ja trafiłam na wspaniałą panią doktor (jestem jej wdzięczna) wszystko mi wytłumaczyła i przepisała to,co uzupełni braki. Najpierw musisz sobie zrobic badanie tarczycy (hormon TSH) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół serca, to nic innego jak skurcze mięśni czyli brak magnezu (poczytaj sobie za co odpowiedzialny jest magnez), możesz tez sobie kupić żel FELORAN smarowac te okolice. Nasze zycie jest stresowe, przejmujemy się za bardzo, dlatego tracimy te pierwiastki a nie uzupelniamy braków. Pozdrawiam :) Napisz jak bedzie lepiej :) Co do Ciebie to ufaj doktorom, to specjalista,a jego diagnoza opiera się na zrobionych badaniach czyli badania masz w normie i jesteś kardiologicznie zdrowa. Można powiedzieć,że z braku magnezu to serduszko jest *nadpobudliwe*, niespokojne , a więc odczuwamy jego *głosne bicie* .Trzeba uzupełnic braki mikroelementów :) i bedzie dobrze.