Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa po marihuanie

Gość Qeryupo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,przychodzę tutaj z dość nietypową (przynajmniej dla mnie) sprawą..otóż jestem nałogowym palaczem marihuany od jakiegoś półtora roku,lecz ostatnio zaczęły sie dziać ze mną bardzo złe rzeczy..po zapaleniu jakiś tydzień temu zaczęło mnie kłuć w okolicy serca,serce kołatało jak szalone,drętwiała mi prawa część twarzy,mroczki przed oczami i uczucie jakbym zaraz miał dostać zawału..pomyślałem ze może za dużo zapaliłem czy marihuana której spróbowałem była jakaś maczana w niewiadomo czym..jednak po tygodniu chciałem spróbować jeszcze raz,tyle ze z lufki,dużo mniejszą dawkę niż zwykle i znowu to samo tylko ze mialem wrażenie ze gorzej,następnego dnia dalej kłuło mnie w klatce i teraz na sama myśl o tym ze chce zapalić odczuwam dyskomfort w klatce przy sercu.

W internecie wyczytałem ze ludzie mieli bardzo podobnie do mnie i ze jest to nerwica lękowa..dodam tylko ze wcześniej palenie było dla mnie nie tylko przyjemnością ale i swego rodzaju ucieczką od stresu,problemów i wszystkiego innego,paliłem w bardzo dużych ilościach i tak naprawdę to był mój lek na wszystko. Być może ktos z was już to przechodził i odpowie mi na pytanie czy terapia z psychiatrą/psychologiem czy kimkolwiek pomaga i jak wyglada leczenie takiego przypadku? Czy może jednak może to przejść samoistnie po jakimś czasie bo wiem ze to wszystko siedzi w głowie? Teraz jestem 4 dni bez zapalenia i generalnie to już planowałem wcześniej ograniczyć maksymalnie palenie,żeby to było raz na jakiś czas i żeby to nie było tak ze muszę zapalić,jednak chciałbym w przyszłości móc raz na jakiś czas zapalić ze znajomymi czysto rekreacyjnie bo po prostu lubię uczucie odprężenia które marihuana mi dawała. Bardzo proszę o pomoc jeżeli macie jakieś pojęcie na ten temat bo trochę ta cała sytuacja już mnie męczy,pozdrawiam.