Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częste oddawanie moczu, zawroty głowy i ból brzucha a nerwica

daves

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznę od początku. Mam 18 lat i spory problem. Wszystko zaczęło sie jakies 3-4 lata temu od problemów z częstym oddawaniem moczu. Byłem wtedy u lekarza rodzinnego wykonał serię podstawowych badań które nic nie wykazały i stwierdził że jest to na tle nerwowym. Przepisał mi leki uspokajające które mi pomogły i na jakieś 2 lata miałem spokój. Potem znów pojawiły się znów te same problemy i znów zostałem zbadany(nic nie wykazało). I tym razem polepszyło się ale na krócej od tej pory cały czas mam jakby nawroty raz chodzę częściej raz rzadziej. Ale to nie wszystko w te wakacje zaczęły się naprawdę poważne problemy. Miałem zawroty głowy,bóle brzucha(nie mogłem jeść całymi dniami), straciłem na wadze. Miałem badania TK, badanie dna oka, sigmoidioskopie, morfologie które nic nie wykazały. Po tych badaniach znów przez jakiś czas było ok. Ostatnio znów mam problem w brzuchu z lewej strony troche pod żebrem przy szybkim *machaniu* brzuchem słyszę jakby plusk wody, co bardzo mnie niepokoi, miewałem też zielone stolce, martwię się też bo waga nie chce mi podskoczyć, jem też trochę mniej niż przed wakacjami. Oczywiście bardzo się denerwuję bo nie wiem co mi jest wyobrażam sobie najgorsze(cały czas myślę o nowotworze). Czy mam się czym denerwować czy może to być jakaś poważna choroba somatyczna czy może to tylko (a raczej aż) nerwica?
daves powiem ci tak ze to chyba na tle nerwowym poniewaz jezeli chodzi o te przelewanie w zolądku to ja rowniez to mam i to przechodzi pod zebra i tak coraz wyzej az wkoncu czuje kucia w okolicy serca badania rowniez mialeem ok a wiec czuje po sobie ze jestem nerwusem tylko niewiem z jakiej przyczyny u mnie jest wysokie cisnienie w sumie to wachania cisnienia czy ty rowniez masz problemy z cisnieniem?byc moze to tez ma związek z nerwami
Tk to miałeś na głowę, czy na co? Jeżeli boisz się nowotworu, to by go wykluczyć w żołądku lub dwunastnicy należało by wykonać gastroskopię ( b. nieprzyjemne badanie). Jeśli nowotwór miałby być umiejscowiony w jelitach, to kolonoskopię (oszczędzę Ci szczegółów na czym to badanie polega, ale jest jeszcze gorsze od poprzedniego). Radzę Ci jednak, byś zapisał się do Poradni Gastroenterologicznej i opisał lekarzowi dolegliwości. Lekarz na podstawie wywiadu zdecyduje jakie badania wykonać.
Gość darek32l
miałem tak samo zrobilem gastroskopie i kolanoskopie i wszystko OK, kucie pod zebrami pozostało, chudne 3-4kg w 2tygodnie a pozniej jem jak wilk i odrabiam straty, napady duszności (spirometrire mam ponad normę), napady lęku, osłabnięcia, zawroty głowy w czasie ataków które trwają kilka dni (tak do 10max) sikam co 30 minut i pije po 5litrów wody dziennie. na koniec kazdego ataku musze sobie popłakać puzniej jest lepiej biegam rano 6km- POMAGA!!! chodze do AA w sumie jeszcze chyba nie muszę (2 lekarzy mówi ze nie jestem Alkoholikiem 2 ze już trochę sie uzależniłem- piłem 1-2 piwa dziennie przez kilka lat wieczorem dla uspokojenia nerwów) ale nerwica czesto prowadzi do alkoholizmu - ja nie pije kawy itd i alkoholu juz 1,5 roku. SPort Sport i jeszcze raz Sport i lekko strawne jedzenie przy nerwicy wysiadło mi trawienie. zero kawy koli czarnej i zielonej herbaty redbuli itp wszystko co pobudza rozwala mi układ nerwowy. Psycholg tez jest dobry można sie wygadac ... zasypywanie problemami rodziny to nienalepszypomysł. brałem tez deprim - jest OK ale teraz odstawilem bo idzie lato wiec nie wolno na słonce po tym ale samo slonce tez daje ekstra efekty - trzeba sie naswietlać. I jak najmniej gier MMORPG FPS itd komputer tez limitowany. to takie moje przemyslenia i obserwacje jak mam atak to najchetniej bym latał tylko po lekarzach i robil badania ale dzisiaj moge obiektywnie cos napisac ;-) słońce świeci!!! dla porównania może napisze coś w czasie ataku - niezła bedzie jazda. hehehe ;-)