Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeskoki Serca

Gość Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 25 lat i pewien problem.

Leczę się na nadciśnienie od 2 lat, biorę dipperam 5+80 który zapisał mi kardiolog, ciśnienie mam w normie, powyżej 130/90 rzadko. Jednak mój problem polega na dziwnym biciu serca, mianowicie nawet w spoczynku, czy przy wysiłku, kucnieciu, wzięciu głębszego wdechu mam uczucie, że serce staje na chwilkę i po chwili rusza z mocnym pojedynczym uderzeniem. Już dosyć długo to mam, kardiolog stwierdziła wąska falę zwrotną przez zastawkę płucna, a poza tym mówiła, że serce mam zdrowe, test wysiłkowy też w miarę okej, na ekg i holter nic niepokojącego. Dodam też, że czasem to uczucie jest jakby w żołądku, miałem nawet przed chwilą leżąc w łóżku. Nigdy nie zemdlałem z tego powodu, parę razy zrobiło mi się słabo gdy serce zaczęło tak wariować. Bywają też takie dwa/trzy szybsze szarpnięcia, tsk jakby serce się dławilo, wtedy muszę wziąć wdech i po chwili przechodzi. Ktoś wie o co moze chodzić? Pozdrawiam

Gość Angelika

Skurcze dodatkowe mam od 10 lat ,albo i dłużej, nieprzyjemne uczucie ,napędza strach i lęk ,nigdy tego nie opanowałam do końca ,zawsze jest lęk, badania czyli echo Oki, stresy I nerwy to nasz wróg największy, powoduje te dziadostwo, a skurcze to przypadłość osób wrażliwych, tez je mam przy różnych czynnościach, skłony,głębszy  wdech ,zmiana pozycji ciała itp.,,,,lekarze mówią trzeba z tym żyć i się nie przejmować ale jak ,jak staje serce na chwilę, mam to dziadostwo i raczej nigdy z tym się nie oswoję, bo się nie da, pozdrawiam.