Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krwotok z nosa przy skoku ciśnienia

Gość Bidon

Rekomendowane odpowiedzi

Mam lekkie nadciśnienie już od dłuższego czasu, na badaniach przeważnie wychodzi mi 140 na 80 w spoczynku, ale zauważyłam ostatnio coś czym zaczynam się przejmować, a mianowicie - gdy jestem dość bardzo zdenerwowana mam problemy z oddychaniem, jestem cała czerwona i zaczyna mi lecieć krew z nosa.. Nie przeszkadzało by mi to gdyby nie to, że mam rozrzedzoną krew i po prostu jeśli nie zareaguję w odpowiedniej chwili łatwo jest doprowadzić do krwotoku. Ostatnim razem wylądowałam w szpitalu gdy krew leciała ze mnie ponad godzinę. Przez co tydzień byłam pod stałą obserwacją lekaży. Ostatnio też dość często mam zawroty i bóle głowy, ale to chyba nic do tego nie ma.. Dodam do tego wszystkiego, że mam 14 lat.
Występuje u Ciebie tzw.niedokrwistość,którą należy leczyć w poradni Hematologicznej/sądzę że się leczysz i zostało określone jaki typ niedokrwistości występuje u Ciebie/może to mieć wpływ na wzrost ciśnienia.Stany nerwicowe powodują też wzrost ciśnienia,część z tych zaburzeń jest związana z okresem dojrzewania.Proszę się leczyć w poradni Hematologicznej.
Głowa boli mnie po prawej stronie koło oka.Czasami ból jest tępy i długi czasem zaboli mnie jak wstaje gwałtownie z krzesła.Gdy budze sie rano i wstaje przez ok. 5 sek nic nie widze , oprócz niebieskich i białych kropek przed oczami.Czasami boli mnie też prawe oko.Krew z nosa czasami sie zdarza ale tylko z jednej , lewej dziruki.Byłem u lekarza okulisty ale on nie stwierdził nic złego ( mam nadwzroczność). Dodam że mam 15 lat. Pisze tutaj ponieważ uznałem że ten wątek jest najbardziej związany z moją dolegliwością , a ze wzgledu na to że jestem świeżym użytkownikiem nie umiem tworzyćnowego tematu.