Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewracanie się serca na tle nerwowym i lęk

Gość Question

Rekomendowane odpowiedzi

Serce mi się przewraca,czasem sekundę,czasem więcej. Byłam z tym w bardzo dobrym szpitalu jednym z najlepszych i u dobrego lekarza właśnie tam. Zrobił mi ekg i echo plus zadał parę pytań. Oczywiści były badania tarczycy,morfologia itp. Badania wyszły super a on nawet nie powiedział co mi jest. Powiedział że serce zdrowe,a to wszystko na tle nerwowym. Czekałam na tę wizytę kilka miesięcy w kolejce i byłam tak zestresowana że po tym co mi powiedział wyszłam i nie dopytałam o nic i żałuje,ponieważ jedyne co powiedział że to uczucie na tle nerwowym a nawet nie wiem co mi jest. Teraz codzień płaczę i wmawiam sobie różne choroby serca. Nie wiem czy mam dodatkowe skurcze,czy arytmie,czy inne rzeczy...wiem tylko że to przez nerwy. Czemu on nie powiedział co?Przecież jak nie wiedział winien kierować na inne badania. Czy to możliwe że w takim razie nic mi nie jest?Czuję jak serce przewraca się,wszyscy opisują to jako dod.skurcze.Ale on nie mówił że je mam. Czy to możliwe że nie ?
posluchaj ja tez mialem robionych wiele badan i wszystkie wyniki niby są ok tez nieraz mam wrazenie ze serducho mi warjuje ale to raczej nerwy biora gore rowniez do konca niemam przekonaniu ale trzeba wierzyc lekarzom jabylem u trzech tylko u mnie to jeszcze jest problem z cisnieniem bo nieraz przekracza nawet 170/110 a wiec tez uwarzam ze moze jednak cos przeoczyli i szukam przyczyny nadcisnienia
Poprostu strasznie się martwię a już najbardziej dobija jak inni mówią,że lekarz za mało zrobił. W sumie myslę,że chyba on lepiej wie co robi,skończył studia i wogóle. Ale dlaczego nic mi nie powiedział ani nie zlecił wiecej badan.. powiedzial ze mam to na tle nerwowym ale nie powiedzial co,no :( a przeciez to jego obowiazek . Np *ma pani arytmie na tle nerwowym* . A on nic.. czy więc nic nie mam????Przeciez czuję:(
ja rowniez odczuwam nieraz ze w pikawce tak jakby jakies dodatkowe skurcze ale to szczegolnie po sytuaci nerwowej jak mi nerwy odchodza najgorsze jest to ze sami wkrecamy sobie problemy a tym bardziej jezeli ktos z bliskich osob powie ze lekarz olal se sytuacie moim zdaniem jezeli on powiedzial ci ze serce masz zdrwe to tak jest bo co chciala bys uslyszec ze niestety ma pani jakos wade mysle ze takiej informaci niechcial by nikt z nas uslyszec a wiec powinnas byc spokojna i niedopuszcac mysli ktore tylko poglebiają cie w podswiadomosci ze cos ci jest uwarzam ze powinnas podejsc do tego w ten sposob ze lekarz jednak mial racjei ze nic z tobą sie niedzieje no chyba ze nprawde niemasz przekonania to sprobuj u innego lekarza wtedy moze bedziesz spokojniejsza a jak u ciebie z nerwami??
Jestem strasznie znerwicowana,od lat. Albo co drugi dzień o coś ryczę,potem boli mnie wszystko albo wogóle krzyczę na wszystkich zaraz jak choćby coś ktoś małego powie bez konkretnego zamierzenia co nie idzie po mojej myśli robię krzyki,awantury,denerwuję się głupotą innych choć wszyscy mówią że co mnie to obchodzi no wszystkim i poza tym bezprzerwy się stresuję,wszystkim nawet jak ktoś na mnie patrzy w autobusie odrazu się gotuję. Wiem,że może mieć to podłoże nerwowe.No ale nawet jeśli to dod.skurcze na tym tle,to dlaczego lekarz nie powiedział tego,tylko powiedział że to nerwowe,przecież ma obowiązek powiedzieć co a jak nie jest pewien to zlecić dokłądniejsze badania co to sprecyzują..to mnie martwi
ja rowniez z byle powodu sie wnerwiam naprawde mi duzo nietrzeba ale staram sie w jakims stopniu nad tym panowac nieraz tez dodaje sobie ze jednak ktos tam w jakims stopniu niemial raci nawet jezeli chodzi o lekarzy ale zdrugiej strony jak na to spojrzysz to jednak ten lekarz ci powiedzial ze z sercem mas wszystko ok a ty te badanie robilas prywatnie? bo jak niemasz pewnosci to zapisz sie do drugiego lekarza wtedy sie upewnisz naprawde uwarzam ze problem lezy w naszej psychice i ze sami sobie dodajemy niepotrzebnych problemow a to napewno nie pomorze tylko bardziej poglebi i naprawde mozna wpedzic sie w chorobe
robiłam w publicznym szpitalu jednym z najlepszych. Ale wciąż się boje. Naokoło słychać,że najlepszy jest holter i wszystko sprecyzuje. A facet go nie zalecił. A przecież jeśli to dodatkowe skurcze,to nie każde są niegroźne,powinien to określić a on nic..
posluchaj ja choltera mialem robionego niedawno i robilem prywatnie a wiec proponuje zebys rowniez poszla i sama poprsila o choltera tylko prywatnie to placilem za wizyte oddzielnie a za badanie choltera oddzielnie a wiec jak masz mozliwosc zrobienia tego badania prywatnie to polecam i bedziesz miala spokoj
ale to nieboli takie badanie napewno niemasz arytmi i nienakrecaj sobie tej mysli posluchaj ile wogle masz lat? ze sie boisz prostego badania w gorszym strachu bedziesz chodzila jezeli niewyjasnisz sobie tej sprawy a wiec nie czekaj tylko czym wczesniej tym lepiej dla samej ciebie bo po co masz niepotrzebnie zyc w strachu?? ale to ju twoja sprawa jak zrobisz