Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle klatki piersiowej i barku na tle nerwowym

Gość rseb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Moj problem zaczal sie kilka lat temu, probujac zasnac ogarnal mnie wielki niepokoj i straszny bol klatki piersiowej, przeszlo po ok pol godz, od tamtej pory zaczwly sie problemy, na poczatku tylko bol klatki(wszystkie ekg ok) pozniej pol roku przerwy i wrocilo, bol w klatce, lewe ramie i znow badania ok, poszedlaem do psychiatry i zaczalem brac leki i przeszlo na rok Po roku jechalem samochodem z Anglii do Polski, w polowie drogi zaczely sie problemy, tracilem czucie w rekach, ale myslalem ze to ze zmeczenia, mialem rozmazany wzrok, od tamtej pory bylo tylko gorzej, bardzo silne bole glowy, zawroty glowy, oslabienia, silny ciagly bol lewego barku(trwa caly czas, od roku!) zamazany wzrok, przeskakiwanie, jakby strzelanie kosci w barku, bol lokcia, mrowienie w dwoch ostatnich palcach lewej dloni, brak koncentracji, ucisk w klatce piersiowej, wogole nie moge prowadzic samochodu, a zwlaszcza na autostradach, trace kontrole, bole zoladka(mam zapalenie zoladka i dwunastnicy), badania ciagle wychodza ok, ale szczerze angielscy lekarze nie pomagaja, takze ostatnimi czasy cierpie w ciszy Moje dolegliwosci nie znikaja wogole, czasem sa slabsze, czasem nie do zniesienia, ale m/w roku sa zawsze ze mna od pobudki do zasniecia(jak mi sie uda) czasem jak zasypiam czuje jakym spadal i musze otworzyc oczy, bralem antydepresanty, te same ktore pomogly pierwsz raz ale nie pomagaja, ja juz chyba stracilem nadzieje ze bedzie lepiej, nawet nie wiem dlaczego o tym pisze, ale moz jest ktos kto umie pomoc Z gory dziekuje
Odpowiedź Luki dotyczy pierwszego z opisanych problemów. Wygląda na to, że masz ich więcej... Pierwszy opis sugeruje problemy z krążeniem, ale bóle brzucha, zapalenie dwunastnicy, mrowienie w mięśniach(o ile dobrze rozumiem), może być związane z grzybicą układową. Radzę zrobić badania kału i krwi na posiew min. w kierunku grzybów, w jakimś dobrym szpitalu.
ja mialam podobne objawy a mianowicie kiedy polozylam sie juz do lozka i zasypialam nagle budzilam sie nie mogac zlapac oddechu, serce walilo mi jak szalone, jakby mialo zaraz wyskoczyc i ciagly bol lewego barka. na poczatku myslalam ze to szelki od spodni w ktorych pracowalam mnie uwieraja ale gdy ich nie uzywalam bylo to samo. czasem drentwialy mi rece. wtedy wpadalam w panike bojac sie ze to serce i ze zaraz bede miala zawal... zaczelam rozmawiac ze znajomymi o moich problemach, okazalo sie ze maja takie same objawy. i co sie okazalo...? KREGOSLUP SZYJNY. poszlam do lekarza, ktory potwierdzil diagnoze. dostalam z miejsca zwolnienie na 5 tygodni, zrobilam badania, przeswietlenie kregoslupa i skierowanie na leczenie laserem. nie czekaj dlugo, proponuje zrobienie przeswietlenia kregoslupa i ze zdjeciem do dobrego lekarza a reszta jak np bole brzucha to inna sprawa. zycze powrotu do zdrowia:))

Witam. Mam ten sam chociaż nie dokładnie identyczny problem. Ból w klatce piersiowej przechodzący w ból barku. Z tym że miałam robione i EKg i rtg kręgosłupa... I co dziwne na tym tle wszystko jest w porządku. RTG lewego płuca nie wyszło zbyt dokładnie ale to podejrzenia padło na częste zapanienie płuc w dzieciństwie... Za to zauważyłam jedną rzecz. Ból pojawia się najczęściej w trakcie bądź zaraz po sytuacji wywołującej stres. W momenice bardzo silnego zdenerwowania ból pojawia się następnego dnia kiedy emocje zaczynają opadać, stopniowo zaczyna rosnąć aż osiąga taki stan że nie mogę się ruszyć. Konieczne są środki przeciwbólwe. Słyszałam o nerwobólach, jak również miałam podejrzenie nerwicy. Ale nie prowadziłam dalszej diagnostyki w tym kierunku. Ale teraz zastanawiam się czy nerwoból może być aż tak silny??? I czy tak jak kolega wyżej napisał potrzebny mi psychiatra? Czy Neurolog???