Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Senność po wysiłku fizycznym

Gość blee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, czy ktos ma moze podobne objawy i umialby doradzic czy nalezy jeszcze wykonac jakies badania czy juz dac sobie spokoj? czy moze ktos wie co mi jest? Badania wykonane do tej pory to: morfologia krwi, badanie moczu,rentgen klatki, ekg i echo serca - wszystkie w porzadku ( jedynie stwierdzona tachykardia ale przy badaniu bylo duże zdenerwowanie), tarczyca, watroba, nerki, zoladek , zatoki -zdrowe. A ja mimo, ze wszystkie te badania wyszły prawidłowo czuje osłabienie każdego dnia praktycznie, w czasie ruchu nie mam zadnego ucisku w klatce itd ale po wysiłku chce mi sie spac, czasem są dni, że dochodzi do tego dziwne uczucie z tylu glowy, nie jest to ból z ktorym nie da sie wytrzymac, to raczej ucisk albo nieprzyjemne uczucie napompowania glowy przez co jest mi jeszcze bardziej niedobrze, czasem czuję się jakbym była pijana. Przez to, ze czesto sie czuje w ten sposob ciezko jest mi normalnei zyc, wieczorne wyjscia na maisto juz zupelnie odpadaja, czy ktos wie moze co to jest? Ja juz sama nie wiem czy sobie tego nie wmowilam..Ostatnio mialam bardzo nerwowe 3 miesiace, ale od tego czasu minelo juz sporo tygodni i staram sie wysypiac, nie stresowac, zdrowo jesc a te meczace objawy nie mijaja, jesli ktos moze cos doradzic to byłabym bardzo wdzieczna bo zupelnie nie wiem co zrobic zeby nabrac sil lub jakie badania wykonywac. Pozdrawiam
uczucie słabości moze być z różnych przyczyn nawet neurologicznych. skoro masz jakieś dziwne uczucie w głowie typu uciska czy napompowanie. no nie wiem nie jestem lekarzem ale trzeba to sprawdzić. czasmi są guzy, tętniaki no nie wiem. pozatym wiele chorób neurologicznych powoduje uczucie osłabienia itp, uczucie słabości wcale nie musi być na tle kardiologicznym , przyczyn może być wiele. ja bym poszła na twoim miejscu do neurologa. weź skierowanie od lekarza rodzinnego i idź co ci szkodzi? a może się coś wyjaśni a przede wszystkim wykluczy przyczyne neurologiczne :)
No, teraz to już na pewno pójdziesz do neurologa :-) Sądzę też, że bez RM się już nie obejdzie. Zaczniesz pewnie czytać o guzach, tętniakach, wylewach, udarach i nie wiadomo jeszcze o czym. Później z przerażeniem zobaczysz, że masz takie objawy jakbyś miała któreś z ww. schorzeń.... Skąd ja to znam.Szkoda tylko stresu, bo ja np. na RM czekałem ok. 3 mieś. Na szczęście nic nie wykazał. Przynajmniej to badanie da Ci pewność, że wszystko jest ok. NIe martw się na zapas. Choć wiem, że to b. trudne. Pozdrawiam!
XY przyznam, ze nie lubie czytac o tetniakach i guzach, na szczescie sobie ich nie wmowilam i jakos nie wmawiam sobie typowych dla nich objawow bo jest mi slabo czesto ale nie mam uporczywego bólu głowy, to tylko uczucie jakby napompowania głowy, zwłaszcza z tyłu, jakby takiego *kasku* . Zanim stwierdze, ze to z nerwow chce wykluczyc pozostałe możliwosci, typowy ból głowy mam rzadko, a jak juz sie pojawi to pomaga prysznic i wypicie melisy:) Najbardziej przeszkadza mi ten brak siły, ja o godzinie 18 czesto juz jestem nie do zycia, potem jakos przetrzymam i czesto zasypiam1, 2, spie niby 8 godzin ale moze trzeba sie przestawic na normalna pore, pojde do neurologa tak jak radzi abisynka:)) a robil ktos moze dopplera? bo mi lekarz kiedys o czyms takim wspominal ale oczywiscie skierowania nie dal ani nie powiedzial ze trzeba isc
Ja ostatnio bylam u lekarza bo codziennie robi mi się słabo.Wszystko było ok(tzn.ok,miałam inne dolegliwości ale żyłam) a tu nagle położyłam się w nocy do łózka i myślałam że zemdleje. I niedobrze mi było. I męczyłam się tak 6h! Pare dni później powtórzyło się to. A już po tym to codzień miałam uczucie że mi słabo,tylko takie wredne na skraju,że jednak nie zemdleje,ale mi słabo. A czasem dochodziło do tego okropne uczucie że w momencie odchodziły mi wszelkie siły czułam coś na klatce piersiowej i jedyne co mogłam zrobić polożyć się ale nawet zasnąć się bałam tak byyłam słaba że się nie obudzę. Byłam badać krew,mocz,tarczyce,serce juz kiedyś. Lekarka do przodu wprost wyartykuowała mi że to nerwy,że organizm potrafią niewiarygodnie spustoszyć.I żeby nie myśleć o tym,zająć się czymś,bo jak człowiek nie ma co robić to myśli a wtedy ma wszystkie choroby i sam je przywołuje:P
ahh Mała skad ja to znam...wiec jestes pewna, ze to tylko wina nerwow? ja mialam identycznie, najpierw co jakis czas bylo mi slabo, teraz jest mi juz slabo ciagle, nawet jak sie nie denerwuje...czy ty masz podobnie? a moze juz sobie z tym poradzilas jakos?mi sie ciagle wydaje ze serce jakos nierowno mi bije az sie dziwnie przez to oddycha chociaz kiedy sprawdzam puls to niby jest ok...a jakie badania serca mialas robione?
Mam dokładnie to same objawy co blee, nie wiem co robić, jestem przemęczony, nie mogę się skupić na nauce (a za chwilkę sesja), mam 20 lat. Wszystko zaczęło się po tym jak przez chyba 4 dni pod rząd programowałem do 3 w nocy a później wstawałem o 8 i jechałem na uczelnię. Mam takie dziwne uczucie z tyłu głowy, jakby cały czas było mi tam ciepło. Nie wiem co zrobić, już 3 dzień normalni śpię a to uczucie nie może odejść, jestem nieżywy, męczę się bardzo szybko. Pomocy :| Pozdrawiam
Gość pilkarzyk

Ja mam bardzo podobne objawy i także wszystko zdrowe bo robiłem badania. U neurologa nie byłem. Wydaje mi sie, że to od dużego stresu, zresztą może być takie zjawisko, że raz miałaś ten objaw i przyzwyczaiłaś się go panicznie powtarzać ;) Dopóki nie zemdlejesz wszystko jest ok ;)

Sadze ze to zwezenie tetnic szyjnych musisz sobie dobrac diete w diecie dac l argininne to powoduje ze naczynka krwionosne nie sa napiete tylko luzne tez mam identyczne problemy tylko wczesniej bardzo duzo pilem i miale 2 padaczki alkoholowe ale jak sie jebie to wszystko wiec bank zwezone tetnice tez mam tak wiec zaczolem cwiczyc kiedys za nim bylem alkoholikiem trennowalem wiec jak cwicze dlugi okres to objawy sie zmniejszyly tylko problem z dieta byl ale tu dieta najwazniejsza ona wszystko stabilizuje w organizmie przez stosowanie lata mlwie zeby cos sie zregenerowalo i odwrocilo.Pare razy jak nie pilem wzilem kokaine i zaczelo mnie dusic nie w klatce ale w glowie czulem jakby byla napompowana i czytalem odrazu artykuly na temat koki jest napisane ze zweza naczynia krwionosne grozi wylewem i zawalem i krew krzepnie szybciej wiec mniej tlenu przepuszcza.Rowniez takje dzialanie ma zle odzywianie od lat dziecka przezto zwezaja sie zyly tetnice i przez starzenie sie wiec radze ci szybko dieta na miazdzyce i zmienienie dotychczasowych nawykow zywieniowych i powoli ale duzo pracy i cwiczen fizycznych po pracy i kiedy mozesz spij jak najwiecej nawet glupie 30 minut w wolnej chwili w ciagu dnia dotleni ci mozg elegancko wiec nic innego tylko do roboty trzymam kciuki bo to dluga droga przed toba sam jestem tylko czlowiekiem ale trzeba zyc jak najdluzej pozdrawiam i zycze zdrowka i wytrwalosci lekarz ci tego nie powie bo maja nas w dupie 1 na 100 jest wporzadku ale takie panstwo(nie biore lekow zadnych tylko dieta i trenning)ale zrob sobie badania na miazdzyce najlepiej kazdej parti glownie szyjnej😉

Sadze ze to zwezenie tetnic szyjnych musisz sobie dobrac diete w diecie dac l argininne to powoduje ze naczynka krwionosne nie sa napiete tylko luzne tez mam identyczne problemy tylko wczesniej bardzo duzo pilem i miale 2 padaczki alkoholowe ale jak sie jebie to wszystko wiec bank zwezone tetnice tez mam tak wiec zaczolem cwiczyc kiedys za nim bylem alkoholikiem trennowalem wiec jak cwicze dlugi okres to objawy sie zmniejszyly tylko problem z dieta byl ale tu dieta najwazniejsza ona wszystko stabilizuje w organizmie przez stosowanie lata mlwie zeby cos sie zregenerowalo i odwrocilo.Pare razy jak nie pilem wzilem kokaine i zaczelo mnie dusic nie w klatce ale w glowie czulem jakby byla napompowana i czytalem odrazu artykuly na temat koki jest napisane ze zweza naczynia krwionosne grozi wylewem i zawalem i krew krzepnie szybciej wiec mniej tlenu przepuszcza.Rowniez takje dzialanie ma zle odzywianie od lat dziecka przezto zwezaja sie zyly tetnice i przez starzenie sie wiec radze ci szybko dieta na miazdzyce i zmienienie dotychczasowych nawykow zywieniowych i powoli ale duzo pracy i cwiczen fizycznych po pracy i kiedy mozesz spij jak najwiecej nawet glupie 30 minut w wolnej chwili w ciagu dnia dotleni ci mozg elegancko wiec nic innego tylko do roboty trzymam kciuki bo to dluga droga przed toba sam jestem tylko czlowiekiem ale trzeba zyc jak najdluzej pozdrawiam i zycze zdrowka i wytrwalosci lekarz ci tego nie powie bo maja nas w dupie 1 na 100 jest wporzadku ale takie panstwo(nie biore lekow zadnych tylko dieta i trenning)ale zrob sobie badania na miazdzyce najlepiej kazdej parti glownie szyjnej😉