Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Biegunki, bóle w klatce i przyspieszony puls

Gość duskfall

Rekomendowane odpowiedzi

Od calkiem niedawna zaczely sie u mnie pojawiac biegunki. wraz z biegiem czasu zaczely sie bole w klatce i przyspieszony puls, towarzyszyly temu problemy z oddychaniem. z kolejnymi dniami jest coraz gorzej, mam teraz bole w klatce, lewym barku, plecach, stan podgoraczkowy[37.1-37.4], oslabienie, biegunki. obawiam sie, ze moze to byc zapalenie miesnia sercowego. budze sie rano z pulsem w okolicach 110-120 i czuje sie okropnie, jakbym mial zaraz zejsc. kazdy mnie zbywa i mowi ze nic mi nie jest, ze jestem panikarzem, a ja ledwo funkcjonuje, prosze powiedzcie co mam robic. jestem prawie pewny ze to zapalenie miesnia sercowego
ciezko sie doszukac lekarza w dzisiejszych czasach. terminy sa napiete, a diagnoza niejasna. a ja sie mecze jak nigdy. ciagle nierowne bicie serca, podwyzszony puls, niepokoj, stany podgoraczkowe, czy to na pewno nie sa objawy dla zapalenia miesnia sercowego? mialem jakis czas temu robione badania krwi, w tym tsh. wyszlo lekko podwyzszone tsh, jednak nie odbiegalo to duzo od normy. bylo tez kilka innych podwyzszonych wartosci, w razie potrzeby moge je tutaj wypisac. przed pojsciem do lekarza nie myslalem, ze moze to wszystko miec podloze kardiologiczne i poszedlem do endokrynologa; zlecil kolejne badania z zwiazku z tarczyca. zamierzam rowniez pojsc do kardiologa. jakies 2 lata temu mialem badanie usg serca, wiec wyklucza to wade od urodzenia. w kazdym razie, te ataki szybkiego i mocnego bicia serca mnie wykanczaja i pojawily sie zupelnie z nikad. bole w klatce, barkach i plecach sa intensywne i nie uwazam, aby moglo to miec podloze psychogenne. nei znam sie jednak i interpretuje wszystko na podstawie wlasnych doswiadczen, co zawsze wzbudza kontrowersyjne *samodiagnozy*. na pewno lepiej sie znasz ode mnie i doceniam to, co napisales. dziekuje za pomoc.
Cześć! Idź do szpitala na izbę przyjęć jak mówi dimedicus. Opisz twoje symptomy (wysoki puls, bóle, kłopoty z oddychaniem, gorączka.. itd.). Pobiorą Ci krew do badań. Zwróć uwagę na poz. tyroksyniny (tzw. wskaźnik uszkodzenia serca). Jeśli będzie 0.00, to przestań się martwić. Jeśli więcej, to być może twoje obawy są uzasadnione. Zrobią Ci też rentgen kl. p. Jeśli powiedzą, że serce jest powiększone, to możesz zacząć się trochę martwić. To może być zap. mięśnia. Jeśli nie, to przestań się martwić. Pewnie to nerwica. Zrobią Ci też ekg ( w tym badaniu można rozpoznać zapalenie mięśnia). Jeśli Twoje badania na izbie przyjęć będą ok., to zrób sobie NA SPOKOJNIE, Echo. Jeśli wyjdźie ok. i nie będzie wskazań do dalszych badań, to pewnie nerwus z Ciebie ( jak i ze mnie). Pozdr.
Stalo sie. jestem po wizycie na pogotowiu. Zrobili mi wpierw ekg, pozniej zdecydowali ze trzeba zrobic rentgen klatki. dali mnie pod kroplowke. Rentgen klatki wyszedl ok. Po kroplowce zrobili mi jeszcze jedno ekg i wypisali mnie do domu. Mieli jakies zastrzezenia do ekg, ale nie byli zbyt konkretni. cala historia. ciekaw jestem tylko, czemu robili dwa razy ekg i o jakie zastrzezenia im chodzilo. Kroplowka szczerze mowiac postawila mnie na nogi, na izbie przyjec normalnie nie wiedziaelm co sie dzieje, tak sie zle czulem. teraz jestem troche spokojniejszy i /o dziwo/ nie boli mnie klatka. Jak myslicie, co moglo byc przyczyna ich powtarzania ekg? nie chcieli nic mowic wprost, po prostu mnie odeslali twierdzac ze jest ok, a jednak mowili, ze cos tam *nie powinno*..
Czy było zalecenie,dalszego leczenia w poradni,jeśli tak ,to należy się udać,a jak nie to i tak iść i poprosić swojego lekarza o przeczytanie?dziwne że jest pisanie ręcznie,w dzisiejszych czasach pisze się na maszynie lub jest wydruk z komputera.Może uda się panu odczytać wyniki badań.Badanie EKG zrobiono prawidłowo 2 razy,przed kroplówką i po /kroplówka była z lekami/Nie znając wyników badania,nie mogę się wypowiedzieć jednoznacznie/przyczyn może być wiele/Pozdrawiam.
za przeproszeniem, nic nie mow. bylem, jednak jest wydruk, a tam wszystko napisane recznie pod rubrykami diagnozy. nie znosze takiego lekcewazenia. stwierdzili ze moge pojsc do kardiologa zrobic usg, jednak nie jest to konieczne. spytali czy mam jakas drobna wade jak wypadanie platka, ja potwierdzilem, no i to by bylo na tyle.

Wypadanie płatka to bardzo częsta postać takiego stanu.Kołatanie serca tzw.częstoskurcz nadkomorowy może nawet doproadzić do omdlenia. Ale nie ma na to leczenia i zabiegu po prostu trzeba nauczyć się z tym żyć i mniej stresować .Magnez jako uzupanienie diety ,oraz wizyta u kardiologa na kontrolę .