Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie zmęczenia, braku energii i dyskomfort w klatce piersiowej w spoczynku a nerwica

Gość monika

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, chciałabym się dowiedzieć czy to moga byc objawy nerwicy czy raczej jakies problemy z krazeniem ? Moze ktos ma podobne odczucia- w czasie ruchu czuje sie w porzadku, zadnego bólu ucisku i wszystko gra. Czasem jednak gdy tylko siądę i tętno sie uspokoi zaczynaja sie niemiłe dolegliwości : uczucie strasznego wypompowania, braku energii, czasem dyskomfort w klatce, ból w plecach. Czasem juz 10 minut po krotkim spacerku czuje sie w ten sposob, jak ktos mial podobnie to niech napisze, wina złego krązenia?
i jeszcze jedno, usg serca i echo serca to to samo? bo ja sie nie znam... echo jak wspomnialam bylo juz robione i wszystko wyszło w porzadku, co to jest usg dopplera i jaki lekarz je wykonuje? co do badan krwi to rbc wynosilo 5,44 a labolatorium mialo przyjete normy od 4,20 do 5,40, lekarz zalecil jedynie picie duzej ilosci wody, ja juz zwatpilam, chodzi sie do lekarzy i to oni powinni kierowac na badania w razie potrzeby, nie wiem teraz czy zaufac lekarzom czy dalej szukac porad na necie:(
USG Dopplera,Tętnic podobojczykowych i tętnic szyjnych jest badaniem przepływu w naczyniach tętniczych i żylnych , ocena stanu naczyń.A wykonuje lekarz radiolog,robiący badanie USG,jednak nie wszyscy wykonują,z braku odpowiedniej aparatury.Forum nie zastąpi wizyty u lekarza,o ile ktoś się zna może wyjaśnić pewne zagadnienia/Ja to robię czasami,gdyż się znam na tym/Na odległość nie leczę.Proszę zacząć od neurologa
a usg serca i echo serca to to samo? jesli tak to rozumiem , ze mam powtorzyc mimo, ze robilam niecale 2 tygodnie temu i bylo w porzadku a moje złe samopoczucie po wysiłku to objaw, ktory sklania do przeprowadzenia usg dopplera? i jeszcze pytanie odnośnie tętnic podobojczykowych i tętnic szyjnych - czy ból posrodku plecow ( bardziej po lewej stronie) , który wystepuje wylacznie podczas pochylania brody do klatki moze wskazywać na jakieś nieprawidłowości naczyniowe? ( do tej pory sadziłam, ze to ból od kregosłupa, bol pochodzenia mieśniowego) ???? Dziekuje za rady.
Dlatego należy wykonać więcej badań,choroba może być złożona,bóle mogą pochodzić od kręgosłupa /RTG/Osłabienia mogą mieć różne przyczyny.USG serca /echo/nie ma potrzeby powtarzać skoro było robione niedawno.Takie objawy nie występują bez powodu,należy szukać przyczyny osłabień.Lekarze ogólni niechętnie wysyłają do specjalistów.Należy bardziej naciskać.Pozdrawiam.
mialam robiony rentgen ale tylko klatki piersiowej i tez wszystko bylo w porzadku, moglabym uzyskac jeszcze odpowiedź na pytanie: czy ból posrodku plecow ( bardziej po lewej stronie) , który wystepuje wylacznie podczas pochylania brody do klatki moze wskazywać na jakieś nieprawidłowości naczyniowe? Czy raczej przy tego typu nieprawidlowosciach takie bole nie wystepuja?To prawda, ze lekarze nie chca dawac skierowan, ja uslyszalam, ze mozliwe ze wszystkie moje objawy sa powodowane przez nerwy ale chyba zeby tak stwierdzic trzeba przeprowadzic komplet badan a teraz niestety wszystko wyglada tak, ze idzie sie do lekarza i to lekarzowi sie mowi na jakie badania chce sie isc, powinno być tak , że lekarz bada i kieruje na badania... przeciez ja sie nie znam:(( dziekuje jeszcze raz za pomoc