Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Depresja, Nerwica, Lęk

Gość Adrian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ciekawy jestem, czy jeszcze ktoś tutaj zagląda, czy komuś z Was udało się już w znacznym stopni „złagodzić” podobne problemy, które wspomniałem w temacie?

U mnie trwa to już około 3 lat.

Każdy dzień jest tak naprawdę walką i niestety „oczekiwaniem” na przyjście tego gorszego okresu: Natłoku dziwnych myśli, nerwobólów, lęku w postaci tego, że mogę zaraz „zjechać” itp.

Od roku jestem pod „opieką” psychiatry. 
Wcześniej byłem nawet u dwóch jeszcze innych -  każdy z nich mówił, ze to „zaburzenia lękowe”.

Niestety do tej pory nie działają na mnie skutecznie żadne leki przepisane przez lekarzy.

Obecnie zażywam Cital. Właśnie mija miesiąc od startu. Kiedyś jeszcze Brintelix brałem, wcześniej inne, ale również nie okazały zbawienne. Obecny lek mimo wszystko jest najlepszy, ale być może muszę poczekać dłużej niż zazwyczaj, aby w pełni się ten lek „aktywował” i był skuteczny.

W sytuacjach  nagłych ratuje się Afobamem. Biorę po 1 tabletce raz na 4,5 dni. Wcześniej przez okres brania innych leków, broniłem się przed zażywaniem tego leku ze względu na możliwość uzależnienia sie, z którego ciężko sie wychodzi.

A może ktoś z Was miał podobnie i w podobnych ilościach i odstępie czasu przyjmował Afobam?

Gość Klaudia.a.a.a

Hej. Ja leczę się na nerwicę od 10 lat. Mam prawie 28, dla mnie to męka z każdym nawrotem, a taki teraz mam. 

Biorę Rexetin 40mg rano, jakiś czas później 5 mg Tranxene i popołudniu znów 5 mg Tranxene ze względu na lęki.

Na sen miałam zmniejszać "Sedam", zmniejszałam, jednak nie udało mi się całkiem z niego "zejść", więc jestem w tyłku.

Objawy- uderzenia zawrotów głowy, czasem raz dziennie, na chwilę dłuższą , krótszą. W późniejszym stadium co chwile takie "uderzenia". Powodują niesamowite lęki, z czasem nie do ruszenia się z domu, nawet z łóżka do wc, kuchni