Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsowanie w brzuchu

Gość basia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dorotka_88
cześć, ja od kilku dni też tak mam, bardzo się boję że to ciąża choć to nie może być tak u mnie, bo normalnie miesiączkuje a poza tym miesiąc temu miałam usg przezpochwowe i nie byłaam w ciąży więc tym bardziej na ruchy za szybko. A w ogóle mam jakby większy brzuch i to mnie gorzej dołuje. Co jest grane ze mną?

hej dziewczyny! widze ze od dawna nikt juz sie tui nie pojawia czyzby wam minelo to kopanie, pulsowanie?? jak sobie z tym poradzilyscie?? do jakiego lekarza sie ztym wybrac?? bo ja juz sobie nie daje rady co jakis czas porusza mi sie cos w brzuchu i podbrzusze troche twardnieje, balam sie nawet ze to ciaza ale robilam test wyszedl negatywnie. pozdrawiam

witam. Oczywiscie jak wszyscy powyzej mam problem z *pulsujacym zoladkiem*. Mam 19 a problem mam od ok.12 roku zycia, a zeby bylo smieszniej to sam nie zwrocilem na to uwagi poniewaz nie bylo dla mnie w tym nic dziwnego. Odkryl to pan doktor :) Zostalem skierowany do szpitala na gastroskopie ze wzgledu na straszne bole zoladka, co sie okazalo byly to bole na tle nerwowym. Gastroskopia, usg, itp. Nic nie wykrylo. Dopiero po rozmowie z lekarzem i przebadaniu zauwazyl jak moj brzuch *podskakuje*, a pierwsze pytanie jakie padlo *-jestes nerwowy?* no tu mnie ma pomyslalem. Bo nie ukrywam, jestem troche nerwowy no i oczywiscie do tego stres. Jak stwierdzila moja pani doktor za duzo mysle ;D a mianowicie przejmuje sie za bardzo drobnostkami, co czesto nie daje zasnac i stad chociazby te nerwy. Eh :/ wiec tak jak wspomnialem to wszystko na tle nerwowym, wiec nie ma co na przod sie zalamywac, martwic. Najlepiej porozmawiac ze swoim lekarzem, ewentualnie badania i wszystko sie okaze :) aorta bije wiec to znak ze zyje heh mi pomaga gdy poleze troche na plecach z nogami ugietymi w kolanach a pozniej spokojnie klade sie na bok i zasypiam :p zdrowia i spokojnych milych snow :)

A może to problemy z nadkwasotą? Ja miałam takie pulsowanie żołądka połączone z silnymi bólami i pieczeniem. Okazało się, że muszę zmienić radykalnie swoją dietę i częstotliwość tych dolegliwości znacznie spadła. Teraz pojawiają się rzadko i żeby się ich pozbyć stosuję tabletki manti, ale są też różne inne preparaty ( w aptece za grosze w manufakturze jest ich cały wachlarz ). Dlatego ja na waszym miejscu przy diagnozowaniu problemu sprawdziłabym też ten wariant.

Witajcie :) Mam 15 lat,jestem dość otyłą osobą ( ok.70 kg na 174 cm wzrostu) i ostatnio właśnie też zaczął mi pulsować brzuch. To chyba nie ciąża ,gdyż nie mam żadnych innych objawów.. Boję się. Boję się iść do lekarza. Nie wiem od czego to może być? .. :( Czekam na odpowiedź.

Witam wszystkich. Mam taki sam problem, mianowicie od jakis 3 miesiecy mam ruchy w brzuchu. Raz sa w dole brzucha, jakby dziecko kopało(a wiem jak kopie bo mam dwoje), nastepnym razem w górnej czesci brzucha. Na poczatku listopada spotkała mnie przykra rzecz, mianowicie byłam na imprezie i od pewnego momentu nic nie pamietam, wiem tylko tyle ze obudziłam sie w domu cała obolała..... I od tamtej pory własnie czuje te dziwne*ruchy*. Robiłam sobie test- wynik negatywny, byłam u gin, ponieważ zmieniałam tabletki antykoncepcyjne, lekarz stwierdził ze nie widzi ciąży, a juz raczej jakby była to by zauwazył bo to juz by było około 9 tc od tego zdarzenia.... Tak myśle czy to czasem nie jest na tle nerwowym, poniewaz tak bardzo sie bałam że bede w ciazy, a skoro w niej nie jestem to tak odczuwam.... Jestem juz tym wykonczona psychicznie, ciagłym rozmyslaniem co to jest,dlaczego tak jest itd..

Ja mam to samo,ostatnio mialam straszne bole pod zebrami na srodku,pozniej caly brzuch,bol po dwoch stronach i straszny bol plecow,na pogotowiu dostalam zastrzyk przciwbolowy,i od tego czasu nie boli nic juz 2 tydz doslownie cos mi sie rusza w brzuchu,wydaje mi sie,ze co chwile doslownie.Raczej nie jestem w ciazy bo nie dosc,ze od ostatniego zblizenia z chlopakiem mialam 3 @ do tego robilam dwa testy i wyszly negatywne.Jest to po lewej stronie,troszke nad pepkiem,kurcze zwariowac idzie.Usg mam dopiero za ponad 2 tyg,a prywatnie mnie nie stac :(

Mam 23 lata i u mnie też zaczęło się to dziwne pulsowanie... ;/ niedawno przeszłam na niskokaloryczną dietę poza tym mam problemy ze stresem bo już się nawet nabawiłam jednej przypadłości która również jest opisywana na kardiolo.pl... a mianowicie częstego ziewania i braku tchu... ;/ mam dość już tych stresów... chciałabym przestać się stresować ale nie potrafię... czasem mi się wydaje że jestem jakaś psychiczna... :(

Witam wszystkich, ja mniej wiecej od lutego mam takie problemy z brzuchem, tzn na początku występowało takie **przelewanie** i burczenie, bez względu na to czy jadłam czy też nie. nie ma też znaczenia czy zjem coś lekkiego, czy bardziej kalorycznego - burczenie cały czas jest. do tego jakieś 2 miesiace temu doszło to dziwne pulsowanie, no ewidentnie wyczuwalne tętno, ale nigdy wcześniej tego nie miałam. Dodam jeszcze, że mój brzuch jest dość dziwny tzn. mam na nim straszne nierówności, np kieedy odchylę się delikatnie do tyłu z jednego boku mam więcej ciała niz z drugiego, a przy powrocie do normalnej stojącej pozycji brzuch powraca taką **falą** . zastanawiam się co to może być. co prawda byłam u lekarza rodzinnego 2 tygodnie temu, powiedziała mi żebym się nie martwiła i że to wygląda na zaburzenia czynności jelit, i przepisała jakiś leki, za miesiac jak nie przejdzie mam isc na kolejna wizyte. nie wiem czy to jest na tle nerwowym, czy jakie inne to może mieć podłoze. jak ktoś się czegos dowie to bedzie wdzięczna z informacje

Hej. Mam 16 lat i również mam taki problem czuje tak jakby tętno na brzuchu w okolicy pępka. Od ostatniego zblizenia z chłopakiem miałam trzy miesiączki więc watpie że może to być ciąża pozatym nie ma żadnych objawów, coraz bardziej mnie to niepokoi tym bardziej że czytałam na rożnych forach z czego dowiedziałam się że miesiączka w czasie ciąży jest możliwa. Help me. Nie wiem już co mam myśleć o tym wszystkim ciągle chodzi mi to po głowie.

Czesc wam! ja tez mam takie pulsowanie tylko ze w moim przypadku jest ono w roznych czesciach ciala, najczesciej na nogach... nie mam pojecia co to jest, martwie sie bo juz mam to pare miesiecy. jak ktos ma tez cos takiego lub wie cos na ten temat to prosze piszcie