Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca i ucha, szybkie męczenie się

Gość Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,otoz mam taka przypadlosć otoz od jakiegos czasu boli mnie prawe ucho przy polykaniu sliny (moze ma to zwiazek ze szczenka, przyznam sie ze kilkanascie bojek mialem i dostalem pare razy w szczenke, jak przestawie sczenke to przestaje mnie bolec).Od jakiegos tygodnia bardzo szybko sie mecze czuje jak by mnie kulo lub sciskalo serce.Oczywiscie dochodzi do tego bolacy kark ktory promieniuje na bark i czuje jakby dretwienie rak raz to prawa a raz lewa.A im wiecej czytam tekstow o jakiejs chorobie to tym bardziej gorzej sie czuje i od razu sciska mnie w klatce piersiowej i czuje jak by mi wszystko pulsowalo.Niemam przy tym zadnej goraczki odzywiam sie normalnie brak tez wymiotow wiec niewiem co moze byc przyczyną.U lekarza bylem i powiedzial mi ze to moze byz ze zmeczenia.
Więc przede wszystkim przestań czytać o chorobach!!!! Bardzo często u nerwicowców jest tak, że gdy przeczytasz o jakiejś chorobie, to masz później charakterystyczne dla niej symptomy.Jam miałem tak, że gdy lekarka zaleciła mi EKG, to po kilku dniach uznałem, że z sercem musi coś być nie tak i miałem kłucia i inne sensacje. Wyczytałem o tętniaku mózzgu i od razu, tego samego dnia miałem charakterystyczne dla niego objawy: ból gałek ocznych i bóle glowy. Oczywiście badania wykazały, że wszystko jest w porządku. Jeśli lekarze mówią, że wszystko jest ok., to tak wlaśnie jest- uwierz im. Ja w początkach mojej nerwicy też miałem dziwne objawy: uścisk szyi, podduszanie w dołku jarzmowym, drętwienie pod żuchwą, kłopoty z przełykaniem śliny i wiele innych- to wariuje układ współczulny. Co do kłucia to lekarze powiedzieli mi, że jest to na tle nerwowym, drętwienia rąk i usztywniony kark to również objawy typowe dla nerwicy. Acha, jeszcze jedno... zrezugnuj z boksu jeśli masz szklaną szczękę :-)