Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Walka z nerwicą lękową a opieka nad niepełnosprawnym dzieckiem

tenia42

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czytam wypowiedzi o nerwicy lekowej.Dziwie się ale to dopada w kazdym wieku. Przyczyn wiele. Jednak czy aby to nie szukanie chorób u siebie. Ja sie nie dziwie sobie,ze mam nerwice lekowa. Córkę już dzisiaj 18 letnia urodziłam w 1990r. Chora,wymaga stałej opieki,specjalna szkoła.Nie moge pracowac i tez nikt mnie nie chce zatrudnic. Miala w szkole dwa wypadki niezgłoszone, obecnie toczę proces sadowy. Okazuje się,ze choroba się pogłębiła po wypadkach,5 letnie leczenie poszło na marne. Straciłam Ojca rok temu w wypadku drogowym.Mama zaś cudem przeżyła.wymaga tez opieki. To co ja mam powiedziec. Wy niejednokrotnie ludzie młodsi ode mnie nie obciążeni dramatami jak ja.
mogę się zgodzić, że nerwica dopada ludzi w różnym wieku i często dopada ludzi młodych, którzy czasem nie mają nawet wielkich problemów. Wiem to ze swojego przykładu. Podejrzewam, że złapało mnie bo zbyt rozczulałam się nad sobą i byłam po prostu mięczakiem zamiast wziąć się w garść i cieszyc życiem. Aż dziwię się jak ludzie, którzy mają poważne problemy i ciężkie zycie radzą sobie z tym i nie dają siee nerwicy, Podejrzewam, że ich zycie jest na tyle trudne, że zwyczajnie nie mają czasu na to aby umartwiacć się nad sobą.