Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zarażenie żółtaczką typu C w szpitalu

Gość julka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kika z Zabrza
Mam HCV o ktorym wiem dopiero od lutego br. Zarazona zostalam w ktoryms szpitalu podczas operacji/ mialam 2/. Od dobrych 4 lat uskarzalam sie na bole watroby. Dostawalam leki i tyle. Znalazl sie mądry lekarz i kazał zrobic badania no i wyszlo szdlo z worka. Lezalam na badaniach w szpitalu zakaznym. Okazalo sie ze nie podadza mi interferonu bo mam bardzo slabe serce / czekam na plastyke zastawki trojdzielnej/. Biore Liv 52 i esencjale to wszystko. co bedzie dalej? kto to wie ale uszy do gory. pozdrawiam Ciebie i tate- niech sie jakos ustawi do zycia.
Witam Mój tata jedzie na badania potwierdzające HCV,już ma wątrobe powiększoną,ale to od leków podobno.Lekarz mu powiedział,że jest w dobrej sytuacji bo wykryto ten wirus odrazu i może brać leki .Tata ma wstawione stenty jest po dwóch zawałach.Pozdrawiam Cię serdecznie.Bądzmy dobrej myśli.Zyczę ci zdrówka dużo
radziła bym zrobić jeszcze dodatkowo prywatne badanie bo lekarze często w taki sposób próbuja zatuszować swój błąd robiąc badanie i mówiąc że wszystko jest ok to nie to co myśleliśmy a potem wychodzi co innego i się bronią że podczas badania u nas nic nie wykryli czyli pacjent musiał się zarazić gdzie indziej.