Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płyn w osierdziu u chorej na raka piersi

Gość Elzbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o wypowiedzi osob, ktore wiedza co kolwiek na ten temat. Moja matka ma 71 lat, jest po ciezkiej chemii i radioterapii, ktore pozwolily w koncu na zrobienie mastektomii. Bylo dobrze przez rok po operacji, ale poziom markerow sie podniosl i zastosowano przez ostatnie m-ce chemie doustnie. Nie ma zadnych przerzutow. Ma bardzo zlosliwa odmiane nowotworu. W tej chwili okazalo sie, ze zebral sie plyn w osierdziu i przerwano chemioterapie. Jest na oddziale kardiologicznym. Chcialabym wiedziec wiecej jakie skutki moga przyniesc te objawy. Jakie sa zagrozenia dla zycia i czy plyn w osierdziu ma bezposredni zwiazek z choroba nowotworowa. Bardzo prosze o komentarze.
Niestety może to mieć związek z nowotworem. Płyn w osierdziu może byc groźny jeśli sie go pojawi dużo lub szybko narasta jego ilość- wtedy może doprowadzić do tamponady serca (serce nie potrafi sie kurczyć ze względu na dużą ilość płynu w worku osierdziowym).
Hipokrates mówił: pożywienie niech będzie waszym lekiem a lekarstwo niech będzie waszym pożywieniem. No dobrze ale czy wiesz, że od roku 1928 dr Max Gerson leczył raka oraz 50 innych chorob i to skutecznie po 35 latach badań klinicznych. Dlaczego teraz kroi się ludzi i obcina piersi Kobietom? Mamy w Polsce człowieka, który w prostszy jeszcze sposób potrafi wyleczyć oczywiście za pomocą pożywienia przywraca ciału swoją pamięć i następuje samowyleczenie. Jeżeli masz jakiekolwiek problemy zdrowotne i chcesz naprawdę z tego wyjść to proponuję tel. do Pana Jerzego 783 504 000. Sposób wyleczenia i to na poziomie przyczynowym czyli całkowita kasacja choroby jest tak prosty aż niewiarygodny. Aby w to uwierzyć trzeba to spróbować. Ja to sprawdziłem, dzięki temu mam swoje NOWE ŻYCIE! Zygmunt