Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Bisocardu na nadciśnienie tętnicze

Gość mysza12

Rekomendowane odpowiedzi

Bisocard raczej jest dobrze przyswajalny,(sądzę,że chodzi o nadciśnienie)nie wiem jakie jest ,oczywiście mogą wystąpić skutki uboczne/jak przy każdym leku,np;osłabienia,ból głowy,problemy w spaniu,depresja, zawroty głowy/Może lepiej zmienić leki na:Gopten,Concor COR,czy Diuresin SR .Są lepiej przyswajalne.
bisocard jest lekiem zalecanym w leczeniu nadcisnienia pierwotnego powiazanego z niewydolnoscia serca, arytmia, przebytym zawałem serca. Nie jest zalecany w nadciśnieniu niepowikłanym gdyż wplywa na rytm serca i przy dluzszym stosowaniu moze szkodzic na naczynia, prosto to ujmujac. nie powinien byc stosowany u osob starszych, pow. 80 rż, oraz u osob z cukrzyca lub zagrozonym. jezeli masz jakiekolwiek watpliwosci, szukaj porady u lekarza, a nie na forum. pozdrawiam.
Medicus to oszust! Jego nick sugeruje że jest lekarzem a na pewno nim nie jest. Sugerowanie zamiany leków w taki sposób to skrajy brak elementarnej wiedzy a moze doprowadzic do nieszczęścia (np. do Goptenu sa scisłe przeciwwskazania). Pragnę podkreslic że wymienione leki sa bardzo bezpieczne... Żaden lekarz nie uzyje słowa skutki uboczne a pisanie o zawrotach głowy (ludzie jaj jestem zdrowy a zawroty gowy miewam) Zachwanie tego człowieka to skandal!!! Wymienione leki są z tak różnych grup i maja tak inne działanie że nie będe tego komentował. Nie uzywa się słowa *przyswajalność* ew biodostępność lub wchłanianie ale to w tym wypadku nie ma znaczenia. Lekarz wypisał ci Bisokard to bierz Bisokard. Jeżeli jesteś względnie młodym męrzczyzną (trochę nerwowym, stresująca praca, szybki rytm serca) to to jest dobra propozycja na poczatek... Pewnie to nadcisnie nie (jezeli nadcisnienie nie jest zbyt wysokie).