Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość andrzej1989

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem tydzien po ablacji, jestem zdenerwowany jak nigdy, pierwsze 3-4 dni po zabiegu nie bylo zadnych problemow, jedynie od czasu do czasu byly jednorazowe szybsze bicia serca (1-2 uderzenia szybsze i wszystko wracalo do normy) dzisiaj biorac kapiel zauwazylem cos niepokojacego, przy jakims ruchu np. zmiana z pozycji lezacej na siedzaca wprawiala serce w szybszy ruch i po kilku sekundach serce wracalo do normalnego pulsu, jednak nie stawalo sie to odrazu lecz po kilkunastu sekundach;( czy to znak, ze czestoskurcz powrocil? potem sie tak zdenerwowalem ze mialem puls powyzej 100 uderzen na minute;/ czekam na odpowiedz
Do Andrzeja.Ja Ci nie odpowiem na Twoje pytania,ale potrzebuję Twojej Porady.Ja czekam na ablację,którą mam mieć też wykonywaną w Ochojcu.Podpowiedz mi proszę,czy miałeś szczepienie przeciwko żółtaczce,czy robili Ci jakieś specjalistyczne badania przed zabiegiem?Bo ja ze skierowaniem od Kardiologa,poszłam do tej przychodni elektrofizjologicznej,i pani doktor po przeprowadzeniu wywiadu ze mną,stwierdziła,że wpisze mnie na listę tryb pilny i mam czekać na telefon.Odezwą w ciągu 3 miesięcy.Nie mam pojęcia,czy każdy jest kwalifikowany w taki sam sposób?Proszę,napisz mi coś bliżej na moje niepewności i jak długo nie będę zdolna do pracy.Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie,i życzę Ci,aby serce wróciło do normy,prawdopodobnie to są normalne objawy. Wejdź sobie na Częstoskurcz,i tam się dużo dowiesz.Czekam na odpowiedź.Irena
Gość andrzej1989
Mnie tak samo wpisali w trybie pilnym, na żółtaczkę sam sie musialem zaszczepic, przed zabiegiem (w tym samym dniu) pobierali tylko krew i robili echo serca, ja dostalem 2 tygodnie zwolnienia ze szkoly, ale do miesiaca trzeba sie oszczedzac, nie mozna nic podnosic i trzeba malo chodzic. Życzę powodzenia i trzymam kciuki:)
Andrzeju,bardzo dziękuję za odpowiedź.Ja nie wiem,czy bez szczepienia mnie przyjmą,bo już się nie zdążę zaszczepić.W każdej chwili mogą po mnie zdzwonić,a nie chcę tego ociągać,bo mi naprawdę przeszkadza.Pozdrawiam Cię,i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Gość Ewa z Zabrza
Witam Was Andrzej Ty to piwko sobie odpuść na conajmniej 3 miesiące. Twoje serce po zabiegu musi się zagoić, a Ty chcesz go wystawiać na próby. Pobudzenia mogą wystąpić jeszcze przez kilka tygodni (chociaż ja ich nie miałam), a serce goi się do 1 roku, ale wszystko zależy od organizmu. Więc dbaj o swoje serduszko i nie czyń rzeczy, które mogą okazać się zgubne w skutkach. Jestem po dwóch ablacach 1-sza - częstoskurcz komorowy prawej komory złożony w 2002 r., a 2-ga - migotanie przedsionków w 2005 r. - obie metodą CARTO w ląskim Centrum Chorób serca w Zabrzu ze 100% skutkiem. Żadnych leków nie zażywam. - do Ireny - moja droga Andrzej ma racj e lepiej zaszczepić sie. Moze okazać się, że z powodzeniem zdążysz a jeśli nie to będzie na przyszłość. Pozdrawiam was życząc zdrówka.
Gość andrzej1989
Jestem 6 tygodni po zabiegu, bylem u kardiologia i pani dr powiedziala mi, ze moge powrocic do sportu, wiec dzisiaj poszedlem na boisko pograc w pilke, i troche sie zaniepokoilem, przy wolnym biegu mialem puls ok 130-wydaje mi sie, ze prawidlowy, potem stalem na bramce i przy rzucie na pilke mialem jakie 140 juz a po wybiegnieciu jakies 175, czy to normalne, ze mam taki puls przy nie duzym wysilku? moze znaczenie ma tez to, ze pierwszy raz po zabiegu biegalem, prosze Was o odpowiedz
We wtorek miałam ablację w Katowicach Ochojcu.Zabieg przeprowadzał Doktor Hoffman. Wszystkim polecam taką opiekę lekarską,jaką ja byłam otoczona przez Doktora Hoffmana. NIECH ŻYJE STO LAT Chociaż muszę powiedzieć,że cały personel medyczny,zarówno lekarski jak i pielęgniarski wywarł na mnie ogromnie pozytywne wrażenie.Życzę,aby w każdym szpitalu była tak fachowa i przemiła opieka jaką ja odnalazłam w Katowicach Ochojcu. Dziękuję za wspaniałą opiekę.
Witajcie.Do grehann.Musisz zgłosić się do szpitala ze skierowaniem,do poradni elektrofizjologii na I piętrze.Jeśli zgłosisz się do godziny 8.00,będziesz przyjęta w tym samym dniu przez lekarza.Jeśli masz napisane na skierowaniu PILNE,będziesz miała zabieg w ciągu trzech miesięcy,jeśli nie,to czeka się ok.roku.Ja czekałam 1 miesiąc. Rejestracja powiadamia telefonicznie o terminie zabiegu.Pozdrawiam
Witajcie. Ostatnio byłam kolejny raz w szpitalu w związku z tym, ze mam dodatkowe skurcze komorowe (ponad 16 tys /dobe). Stosowane do tej pory leki nie skutkują, więc ze szpitala pojechałam karetką na konsultację do Ochojca. Miła Pani docent zakwalifikowała mnie do ablacji na listę oczekujących. Nic nie powiedziała, że jestem na liście z dopiskiem *pilne*, natomiast powiedziała , że lista oczekujących jest obszerna (podobno ponad 300 osób). Czy to oznacza, że ten zabieg moge mieć dopiero za rok? Moje samopoczucie jest takie, że z pewnością niebawem przewrócę się i nie wstanę. Czy jest w ogóle mozliwe przyspieszenie wykonania tego zabiegu? Co robić? Może ktoś mi podpowie? Serdecznie pozdrawiam.