Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Hela Proszę powiedz mi czy miałaś zawał?Mój tata ma bardzo wysoki cholesterol ten zły,więc zapychają mu się żyły.Powiedz jak dostałaś się do Anina i kto wykonywał ci bay pasy?Jak się czujesz teraz?Są jakieś przeciwskazania po wszczepieniu bay pasów? Pozdrawiam serdecznie
Witaj Julka! Przeszłam zawał ,o którym nie wiedziałam. Od dawna miałam problemy z cholesterolem, co doprowadziło do poważnej choroby wieńcowej. Do Anina zostałam skierowana na koronarografię, po której zostałam zakwalifikowana do operacji by-passów. Operował mnie dr Piotr Kołsut z II kliniki kardiochirurgicznej. Przez okres 2 lat czułam się dobrze. Obecnie jestem po angioplastyce i mam wstawione dwa stenty. Jeśli chodzi o sam okres po operacji , to jest wiele ograniczeń. Samo dochodzenie do pewnej sprawności przebiega bardzo różnie i zależy od wielu czynników. Nie wiem skąd jesteś i gdzie leży twój tata, skoro pytasz jak się dostałam do Anina. Czy masz z tym problemy? Pozdrawiam
Witaj Hela Mój tata miał wstawiane stenty,które mu się zapychają co 4 miesiące,prawdopodobnie zakończy się wszczepieniem bay pasów.Mieszkam w Radomiu,lecz chcielibyśmy się dostać do Anina,bo nie ma co się oszukiwać tam są najlepsi specjaliści,jeszcze chwalą specjalistów z Katowic.Tata jest po 2 zawałach. Pozdrawiam
Witaj Julka! Tak się składa, że jestem z powiatu radomskiego i gdybym nie dotarła do Anina to już bym nie żyła. Może skorzystacie z konsultacji kardiologicznej i kardiochirurgicznej prywatnej w Warszawie np. Medservice tel.0228299257 . Tam przyjmują lekarze z Anina. Można do Echokard tel 0228225772. Może do Poradni Kardiochirurgicznej Przykliniczej tyko trzeba mieć skierowanie od lekarza rodzinnego i trzeba się zapisać telefonicznie tel 0223434246. . Jest wiele różnych możliwości.Może lekarz z Radomia skieruje tatę do Anina,co bardzo mało prawdopodobne, bo by-passy wszczepiają w Radomiu.Jeśli podasz mi swój adres mailowy lub numer telefonu , to skontaktuję się z Tobą. Pozdrawiam