Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Senność, osłabienie, ból mięśni i wysoki cholesterol

Gość Katka

Rekomendowane odpowiedzi

Wbiłam sie przed chwilą przez przypadek w cudzy wątek..więc pstanowiłam założyc swój...zeby nie zaśmiecac innego. mianowicie mój problem polega na tym, ze ponad pół roku temu zaczełam się źle czuc...ogólnie...sennośc...osłabienie...ciagłe zmęczenie problemy z zsercem...Po wszystkich badaniach problematyczny okazał sie jedynie wynik badań na cholesterol. Zapisano mi Atorvox 20. stpsowałam....Po powrocie z wakacji zrobiłam badania...i nic się nie zmieniło...wręcz gorzej...powtórzyłam i znów to samo wynik 8,23 mmol/l (norma 36-5,2) No i dostałam te same tabletki tyle, że 40 i do tego Lipanthyl 267M...martwię się bo to chyba dosc silne leki od tygodnia biorę Atorvox...tego drugiego się jednak boję :( nie mam zaleconej żadnej diety nic...dotałam tylko ostrzezenie,z ę mogę miec problemy z wątroba. od jakiegoś czasu chodze na aerobik niesttey ostatnie dni zauwazyłm pogorszenie formy...bolą mnie mięsnie mimo, ze nie zwiększyło się natężenie ale ilosc wsyiłku...ogólnie gorzej się czuje...i pytanie czy to mozeliw,z e od tabletek...tak nagle....Wiem moze panikuję...jestem jednak przeciwniczką stosowania leków...szczególnie w iększej ilosci....wiem jakie skutki uboczne to niesie za soba...miałam kiedyś nadczynnosc tarczycy. Nie wiem czy zacząc brac ten drugi lek.....i co jeszcze mogłabym zrobic, zeby wspomóc leki?
Uwaga: Pilnie powiadom lekarza o bólach mięśni- to lekarz musi podjąć decyzję. Do czasu konsultacji nie bierz obu leków jednocześnie. Proponuję utrzymac atorvox (Atorvastatyna to jedna z dwóch najlepszych statyn na rynku - ta druga jest w Polsce praktycznie niedostępna) lub zmienić na oryginał (nie podam nazwy aby nikt nie mówił że coś polecam). Jeżeli na dawce 20mg na poczatku leczenia nie było dolegliwosci mięśniowych to na 40mg raczej tez ich nie powinno być ale połaczenie z lipanthylem może juz nasilić działania nieporzadane. Dieta oczywiście Ci pomoze (proponuję śródziemnomorską- znajdziesz w necie). Pamiętaj że jesli czujesz sie generalnie żle to nie zawsze musi to oznaczac ciężką chorobę. Wysoki cholesterol zazwyczaj nie daje objawów. Koniecznie zbadaj czynność tarczycy Twoje objawy mogą sugerować niedoczynność
dziewczyny ja odczuwam bole roznego pochodzenia a mianowicie szybkie bicie serca uczucie zimna płaczliwosc nie pokoj czuje ze dzieje sie cos nnie wporzadku robilam badania i wyszlo wysokie tsh jestem taka osłabionaq ospała nie do zycie tak bardzo pragne poprawy a jej nie mam .przyjmuje eutoxyrox 150-175 na przełam i do tego hydrocorzinium co mam zrobic by lepiej sie poczuc dziewczyny pomozcie;( zdruzgotana ania.

Ja chyba wiem o co w tym wszystkim chodzi. Na wszystkie te dolegliwości trzeba spojrzeć od innej strony medalu. Idziecie w ślepą ulicę. Zostawcie owe leki, one Wam tylko szkodzą a właściciele aptek tylko zacierają ręce z radości, że coraz więcej ludzi ma problemy ze zdrowiem. Spójrzcie na swoja dietę, a dokładnie co zjadacie w ciągu dnia. Weźcie do ręki np. wedetę, albo zupkę w torebce albo serek danio, albo gumę do żucia, albo cole zero albo sok malinowy, słodzik. W wymienionych artykułach w składzie znajduje sie m.in. kwas glukozowo fruktozowy (powoduje otyłość oraz cholesterol) albo glutamian sodu (narkotyk, polepszacz smaku, ktory uszkadza mózg) albo aspartam (słodka trucizna, powoduje raka mózgu). Owe szkodliwe pierwistki konsumujecie codziennie. To jest przyczyna waszych problemów. Chory obbywatel musi kuować więcej leków = większa kasa dla państwa. Poczytajcie sobie na ten temat. Życzę zdowia http://prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/04/23/glutaminian-sodu-e621-w-wiekszosci-produktow-bardzo-szkodliwy/ http://www.odzywianie.info.pl/Syrop-glukozowo-fruktozowy-kontrowersyjny-dodatek-do-zywnosci.html http://www.youtube.com/watch?v=kToIRY3nrhA http://www.youtube.com/watch?v=mZxz_vkQ4IU