Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia przewodzenia w obrębie przedniej wiążki lewej odnogi pęczka Hisa

Gość hipoliciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem strasznie zaniepokojony, bo robilem sobie ostatnio EKG i wyszlo mi chyba wlasnie to co w temacie. w opisie lekarz napisal: *zapis z zaburzeniami przewodzenia w obrebie przedniej wiazki lewej odnogi p. Hisa (LAH), poza tym prawidlowy* w czwartek ide do internisty zeby mi objasnil o co chodzi, ale musze powiedziec ze strasznie sie denerwuje i chcialbym sie spytac czy ktos juz teraz moglby mi cos wiecej na ten temat powiedziec? co to jest i czy to jest grozne? z gory dziekuje za odpowiedzi, Dominik

Witam wszystkich ,i pozdrawiam oczywiście Świątecznie,dzięki wam drodzy prześpię normalnie noc,bez lęku. U mnie stwierdzono intermitujący blok lewej odnogi pęczka Hisa,długa historia .będąc 2 lata temu w ciąży tą oto przypadłość przez przypadek mi stwierdzono.Zaczeło się od brania fenoterolu na podtrzymanie ciąży,serce tak waliło że aż strach,przy tym stres przy ekg,potęgował wszystko,po odczytach holtera blok znikał,i tak do dziś badanie ekg blok jest po stresie blok znika.Ile przeżyłam to moje patrzyłam na synka maleńkiego, i jeszcze nie doroslą córkę,myśląc Boże ile jeszcze mi zostało czy pożyję jeszcze i zobaczę jak radzą sobie moje dzieci.Nie za dużo wiedziałam o bloku,tylko to że jewej odnogi jest bardzo niebezpieczny oczywiście żródło INTERNET,bo kardiolodzy to mi malo tłumaczyli,nawet mialam wrażenie że tak średnio się tym blokiem martwili.Doktor chciał najbardziej wiedzieć kiedy on się włancza,dodam że jestem bez leków i na dzień dzisiejszy mam się wstawić do poradni jak będą omdlenia czy bardzo złe samopoczucie w sensie cielesnym,okręg sercowy.Pozdrawiam jeszcze raz bardzo ciepło wszystkich.....