Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wzajemna pomoc w pokonaniu nerwicy

raken

Rekomendowane odpowiedzi

cześć madzia tez te objawy znam, już przestałem chodzić do lekarzy i szukać przyczyny, tak to już mamy ni stąd ni stamtąd dopada nas to, objawy masz dokładnie takie jak ja, ja właśnie mam 1 rocznicę nojej nerwicy i wież mi trzeba z tym walczyć bo inaczej potrafi dużo namieszać w życiu, musisz z tym walczyć i to że chodzisz do psychologa jest najlepszym wyjściem, tylko to może nam pomóc psychoterapia. cały nasz problem polega na tym iż my sami musimy znależć sobie to jedno lekarstwo, Szczerze tobie współczuję bo pamietam jak to miałem na początku, wielki strach i ciągłe obawy przed śmiercią, śmiertelnymi chorobami, i tp . Jeżeli chodzi o mdlenie też setki razy wydawało mi się że zemdleję ale jak to tej pory ani razu nie zemdlałem, Pewnie dla spokojności rób sobie różne badania, to na pewno uspokoi , ale pracuj nad sobą, dokonuj zmian w życiu, a na pewno bedzie lepiej z tej dolegliwości można całkowicie się wyleczyć, także trzymam kciuki za ciebie Ciebie serdecznie uszy do góry
:)) Witam ... NIE..NIE JESTEM PRZEDSTAWICIELEM FARMACEUTYCZNYM :) ale I*m a nurse :) ,a to nie znaczy,że mnie omijają choroby :) i dlatego chcę pomóc innym , a to czy będą chcieli sobie pomóc to juz zależy od nich samych :) od Ciebie też :) Taki magnez, niby nic,a jednak PIERWIASTEK ŻYCIA, *PRZYWRACA RÓWNOWAGĘ PSYCHICZNĄ I UKŁADU NERWOWEGO*. Dlatego duży niedobór w organiżmie nie uzupełnisz składnikami odżywczymi, musiałbyś jeść tonami i pić litrami,a to jest niemożliwe. Jeśli tylko chcesz zastosuj ASPARGIN MAGNEB6 - to PIERWIASTKI (NIE LEKI) które przywracają równowagę (homeostazę ) organizmu. W wolnej chwili poczytaj sobie: Magnez katalizuje wiele procesów życiowych w ustroju, jest czynnikiem wzrostu, działa tonizująco, jest czynnikiem regenerującym żywe komórki, przywraca równowagę psychiczną i układu nerwowego, nerwu trójdzielnego, układu współczulnego, drenuje wątrobę powiększając ilość wydzielanej żółci, jest antyseptykiem wewnętrznym i zewnętrznym, regulatorem równowagi wapniowej, a w zależności od okoliczności może być antagonistą wapnia, wzmacnia reakcje obronne organizmu, zwalcza uczulenia, zwalcza procesy starzenia się, zwalcza podatność organizmu na powstawanie nowotworów, zwalcza miażdżycę i zakrzepy, działa profilaktycznie na zapalenie żył w sytuacjach pooperacyjnych, po połogach, przywraca moczowi odczyn kwaśny, gdyż obniża alkalozę krwi, bierze udział w procesie termoregulacji, rozpuszcza kamienie nerkowe, wzmacnia układ sercowo-naczyniowy, stabilizuje układ chromosomalny, zmniejsza toksyczność jonów cynku, ułatwia wydalanie ołowiu z organizmu, co chroni przed ołowicą, współdziała z żelazem dwuwartościowym, które jest centralnym jonem cząsteczki hemoglobiny, współdziała z glikolem, który odtwarza upośledzoną sekwencję aminokwasów w lipidowych osłonkach mielinowych u chorych na SM, działa przeciwstresowo, przeciwanafilaktycznie, przeciwzapalnie, ochrania przed promieniowaniem jonizującym, pobudza fagocytozę, działa relaksująco i znieczulająco, osłabia arteriosklerozę i obniża poziom cholesterolu, działa odtłuszczająco, chroni przed uszkodzeniem mięśnia sercowego, utwardza wodę pitną czyniąc ją zdrowsz ą i korzystną dla niedociśnieniowców niezależnie od wieku, działa korzystnie przy białaczkach i przy hemoroidach, usuwa nieprzyjemny zapach potu, a często i skurcze w nogach, usprawnia pracę gruczołów wydzielania wewnętrznego, a więc tarczycy, przytarczyc, przysadki, nadnercza itp., łagodzi i uspokaja bezsenność i zdenerwowanie, działa przeciwwymiotnie i przeciwbiegunkowo, przywraca wewnętrzny spokój organizmowi, broni organizm przed zakażeniami, reguluje pracę przewodu pokarmowego, działa korzystnie na proces krzepnięcia krwi, na powstanie estrogenów, przeciwdziała schorzeniom pęcherza moczowego, zapaleniom prostaty i jej przerostowi, normalizuje funkcjonowanie trzustki i woreczka żółciowego, przeciwdziała zaburzeniom wzrostu u młodzieży, zaburzeniom u kobiet karmiących. Wskazania lecznicze Alergia, astenia ogólna, choroby skóry, śluzówek ust, nosa, gardła, neurologiczne, psychiczne, układu sercowo-naczyniowego, przewodu pokarmowego, trzustki, dróg żółciowych, hematologiczne, infekcyjne, układu płciowego, prostaty, układu moczowego, wątroby, układu oddechowego, przemiany materii, nowotworowe, kobiece, wieku starczego, drżenia mięśni, konwulsje, dna, zwyrodnienia stawów, osłabienia wzroku i słuchu, arytmia serca, kamica nerkowa, hemoroidy, niedoczynność gruczołów wydzielania wewnętrznego, bezsenność, biegunki, SM.
witaj nutka Masz ty rację magnez to siła, ale nie możesz zaprzeczyć iż psychoterapia nie jest lekiem dla nerwicowców. Ja wiem że magnez jest potrzebny i biorę podwójną dawkę MGb6, ale jak na razie nie jest lepiej, powiedz mi jak długo wychodziłaś z tego świnstwa - nerwicy jak długo brałaś magnez i mogłaś zauważyć rezultaty. A tak ogólnie to przerąbane że mamy jesień - dla nas z NR to ciężki okres, ale jakby to powiedział zdrowy byle do wiosny :)
raken dziękuje za te słowa, będę walczyć, bo ludzie obok mi pomagają, zbyt wiele bliskich mi osób mnie kocha, więc nie mogę się poddać. Nie sądziłam, że tak wiele ludzi ma ten problem, ja mam to od sierpnia, tyle, że teraz się nasiliło... ale mam nadzieję, że będzie co raz lepiej :) A czy są osoby, które na dobre sobie z tym poradziły???
:)) Cześć raken :) Zawsze rozmowa z drugim człowiekiem, tymbardziej ze specjalistą, jest jak najbardziej wskazana :) Ja należę do takich osób, które zawsze myślą o innych,a nie o sobie albo zawsze przejmowałam się ZA BARDZO,chciałam jak najlepiej i pamiętam słowa pani doktor *olać to* :))))) patrzę teraz na ludzi, którzy mówią *będzie co będzie*, nie rozczulają się, są na *luzie* są tzw. *zrelaksowani* ,a my *spięci* :)) Ja już nie :) chociaż jak idę do lekarza to emocje są , serce bije jak oszalałe, zdawałam egzaminy to było podobnie,ale zawsze sobie dodaję *nie będzie żle* :) i napięcie spada Oczywiście nie leczyłam się na swoją rękę,a to dlatego,że lekarz wie,jaką dawkę ustalić najwłaściwszą i leczenie jest wtedy właściwe. Ja brałam na zlecenie lekarza ASPARGIN 3 razy po 1 tabletce, a MAGNE B6 brałam 1 na noc. Tak po 2 miesiącach było dobrze w moim przypadku. Ja z reguły należe do osób optymistycznych i bardzo lubię słuchac muzyki, musi to byc muzyka wesoła i taka dająca POWER :)))))))) a wtedy jest POWER do wszystkiego :))))))) Pozdrawiam :)