Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Choroba wieńcowa

Gość Annon

Rekomendowane odpowiedzi

Czy pomimo dobrych wyników ekg, holter ekg, echo i próba wysiłkowa można mieć chorobę wieńcowa? Od ponad roku mam problemy z podwyższonym pulsem przy małym wysilku. Teraz doszły duszności nawet przy spacerze oraz w spoczynku (muszę głęboko i szybko oddychać). Badania ok lekarze nie wiedzą o co chodzi. Reszta badań z krwi oraz rtg płuc prawidłowe. 

Hej, Mam 35 lat od roku mam problemy identyczne jak wasze (w przeszłości również się zdarzały). Chociaż w sezonie był rower, spacery to wszystko na wysokim (w moim mniemaniu) pulsie. Tez miałem sporo badań EKG, eho, próba wysiłkowa, krew - to wyszło OK poza bardzo wysokim CKMB które może wskazywać na zawał, jednak czulszy enzym troponiny to wykluczył.  Mój puls spoczynkowy jest OK natomiast podczas nawet samego  stania leci w okolice 110 przy czym jak zaczynam chodzić spada do około 100 i podczas.stania bez ruchu znowu wzrasta do 110. Czasami po stresach, nerwach, dużym wysiłku objawy się nasilają wtedy dość długo dochodzę do siebie nawet kilka dni. 

Nie wiem czy to słaba kondycja, nerwica, stres czy coś nie tak z sercem. Bo lekarze też jak bym nie za bardzo przejmują.

Chciałbym złapać z kimś kontakt na priv i pogadać na te tematy jak to wygląda u innych czy puls też tak skacze podczas wysiłku wesprzeć się nawzajem itd.

Zostawiam kontakt do mnie adrian657@wp.pl piszcie proszę jak chcecie pogadać.