Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drgawki, uczucie zimna, natrętne myśli i silne bóle głowy a nerwica

ashley18

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 17 lat i moze wszyscy pomysla ze jestem za mloda na jekies choroby ale w rzeczywistosci mam wielki poroblem :( MIALAM juz to kiedys ale myslalam ze jest to za mna... gdy probuje zasnac budza mnie napady drgawek cala sie zaczynam trzesc robi mi sie zimno czuje ze mam ochote zwymitowac strach jaki mam w srodku jest nie do opisania . Czuje jak mozg przestaje mi pracowac narzuca mi rozne czynnosci i mysli tak jak by mna rzadzil mam tez silne bole glowy coraz czesciej kuje mnie tak mocno serce ze az mnie to przeraza nie tylko dla tego ze sie boje ale dlatego ze ten bol jest naprawde silny te kucie strasznie sie nasila NIE Wiem juz co powinnam zrobi jak bylam u lekarza powiedzial ze to moze byc nerwica i zalecil wizytr u psychologa wprawdziwe strasznie sie denerwuje nie ma dnia zeby mnie cos nie rozloscilo ale mysle ze to niejest to
Witam! ja mam dokdładnie tak samo, nazywam to napadmi lęków i wygladają one identycznie jak u Ciebie (łacznie z tzw. *myślotokiem*). I jest to na podłożu nerwowym. Pierwszy taki atak miałam w wieku 16 lat, teraz mam 20 i zdarza mi się to zależnie od tego jak duży stres przeżywam aczkolwiek efekty tego stresu pojawiają się z dużym opóźnieniem. (nawet do kilku miesięcy). Ja byłam u nie jednego kardiologa i mimo że na echo wyszło wypadanie płatka i mam bardzo silne bóle w klatce, kołatanie, duszności itp. itd., lekarze to bagatelizują właśnie ze względu na młody wiek. Postaraj się wyciszyć organizm (nie zaszkodzi a moze pomóc). Ja łykam Persen - są to ziołowe tabletki (waleriana + melisa + mieta), nie uzalezniają ale trzeba je łykać regularnie, zeby był jakiś efekt. Oczywiście udaj się do lekarza i obyś nie musiala radzić sobie z tym sama. Jeśli inni potrafią jakoś bardziej pomóc, to ja też bardzo prosze! Pozdrawiam!